YLE – Mä kärsin!

Nythän on se legendaarinen ralli-tapahtuma täällä meidän kylillä. Onko se nykyään sitten nimeltään Neste Oil Ralli vai mikä, mutta kansan suussahan se kulkee edelleen nimellä Jyväskylän Suurajot.

Jo lähes yhtä perinteikäs kuin rallit Jyväskylässä on ollut Radio Keski-Suomen ralliradio ja voi sitä pettymystä mikä tänä vuonna meitä kuuntelijoita kohtasi. Puolivillaisesti toteutettu tuotos sekaan sotkettuna merisäätä, päivän peiliä ja ties mitä hemmetin puhelin langat laulaa – soopa. Poissa oli erikseen ralliradiolle pyhitetty taajuus tilalla sitä valtakunnalista tauhkaa tuutin täydeltä.

Suurin YLEn lukuun luettava synti lienee lähes legendaarisen Erkki Vanhasen hyllyttäminen lähetyksestä. Siis ralliradio ei ole mitään ilman Ekiä, Tonya, Päivi Kuplaa tai vaikkapa Juha Hintikkaa. Tämä tiimi teki ralliradiosta viihdettä parhaimmillaan…Vielä viime vuosina rallien fiiliksiin pääsi täydellisesti vaikkei aina pätkille päässytkään. Mitä tuota YLE:n yhteisöjen ralliradio-keskustelua olen seurannut on tunnelmat muillakin kuuntelijoilta saman suuntaisia. Herää kysymys, että ketä kusetetaan ja miksi?

Tällaista tauhkaa tarjotaan näinkin hienon tapahtuman aikana. Siis hemmetti tämähän on suuri tapahtuma ja ansaitsee arvoisensa kohtelun. Nyt tuntuu, että sanonta: “Money talks bull shit walks” pitää kutinsa.

…eipä siinä mitään kuin jäädään kuuntelemaan josko sinne kesken kaiken tempaistaisiin vaikkapa Luontoiltaa kehiin 🙂

Tästä traumasta toipumiseen tarvitaan: toppa tupakkaa, vauhdin maailman vuosikerta, 3 tuntia Matti Kyllösen selostuksia putkeen sekä 2,5 tuntia itsesäälissä rypemistä sekä tuhkan heittelyä päälle…

Hävetkää YLE!

4 Comments

tuija@tuija.tv'

Tuija

about 14 vuotta ago

Kuritus kuultu. Kerrotaan terveiset eteenpäin. Peace, respect, Tuija / YLE

fmatic

about 14 vuotta ago

Heh! Kiitosta vaan Tuija :) Pitihän mun omaan blogiini itkeä tätä surkeutta.

n@no.com'

n

about 14 vuotta ago

käsittämätöntä on juu, ettei Yle voi käyttää ralliradiolle omaa taajuutta, niin kuin viime vuonna käyttivät Yle Puheen taajuutta 87.6 MHz. ehkä tässäkin sit säästösyyt kyseessä että pitää valtakunnisesti ajaa kaikki, jolloin viranomaistiedotteet (merisäät) on pakollisia siellä välissä. on toi RKSn (=Radio Keski-Suomi) taso varmasti laskenut muiden maakuntaradioiden kanssa viime vuosina paljon. ennen Ylen kanavauudistusta RKS:llä oli laajennettu ohjelma-aika ja sen takia Jyväskylään piti ottaa käyttöön taajuus 87.6 Mhz.

fmatic

about 14 vuotta ago

Kuten mm. Tuija Aalto YLE:ltä Ralliradion keskustelualueella totesikin on tämän vuotinen valtakunnallisesti toteutettu ralliradio on saanut murskaavan kritiikin ja palautteet ovat ollet poikkeuksetta negatiivisia. Mielestäni idea oli varmaan hyvä ja yritettiin palvella kaikkia aiheesta kiinnostuneita, mutta metsään mentiin. Ehkä ensi vuonna uusin eväin. Positiivista kuitenkin on, että tänään olemme todellakin saaneet kulla ralleja eikä lehtokurpan pesintää käsittelevää sisältöä. Kiitos! Huomasin myös Ralliradion tuottajan kommentit päivän Keskisuomalaisesta ja hiemanhan se pisti hymyilyttämään. Kaikesta kuitenkin näkee, että fanaattisten fanien valitukset ovat menneet perille. Kuten myös se, että rallifanien ja ralliradio-fanien fanaattisuus tuli monelle yllätyksenä. En tiedä onko YLE:llä sopimukset kuinka moneksi vuodeksi, mutta toivon lämpimästi, että joku uusi rohkea yrittäjä lähtisi kokeilemaan. Vinkkinä YLE:lle: Ei se ole niin justiinsa se valtakunnallisuus. Pitäkää Ralliradio omalla taajuudellaan. Kyllä se 99,3MHz hyvin kuuluu täällä Keski-Suomessa. Valtakunnalisesti sopivia spotteja sinne tänne ja nettiin kokonaisuudessan striimattuna. Niin se palvelisi kuulijoita parhaiten...

Comments Closed