Windows XP Rulettaa!

Tulipa hakattua vaihteeksi päätä seinään Windows XP:n kanssa. Asentelin tuttavan koneelle SP2:n jonka jälkeen kohtasin erinomaisen hankalan ongelman jota en yrityksistä huolimatta saanut ratkaistua.

SP2:n asennuksen jälkeen Wintoosan oma palomuuri ei käynnisty (ei se suurin murhe) eikä Ohjauspaneelin Verkkoyhteys-osioon pääse käsiksi. Vietin muutaman tovin Googlen parissa etsien ratkaisua tuohon ongelmaan ja XP:n mystiseen Järjestelmävirhe: 126 selvittelyyn. Selvisihän se 126 merkitys eli jokin osa puuttuu. Kirmasin katsomaan %windir%/system32/ – hakemistoon, että josko netman.dll olisi haihtunut bittien avaruuteen niin siellähän se juutas nökötti oikealla paikallaan. Yritin laihoin tuloksin maanitella XP:tä loitsulla SFC /SCANNOW josko se saisi taottua järkeä xpärän päähän…mutta ei!

Kaikki näyttää päällisin puolin toimivan ok. Verkko pelaa kuin ajatus, tarvittavat servicet hyrräävät taustalla niin mikä kumma tässä nyt helvetti soikoon enää voisi bugittaa? Menköön minun puolesta mappi Ööhön koko hilavitkutin. Pääasia että verkko toimii ja palomuuriksihan voi pistää vaikka Kerion tai Sygaten….*huoh*…Kylläpä taas kaipasin muutaman kerran kotiin Linuxin pariin 🙂

Ei Kommentteja

Comments Closed