Viikonlopun “haaste”.

Huitaistaanpa viikonlopun kunniaksi niin lukijoille kuin muille bloggaajille haaste-tyyppinen askare eli

A) Listaa käyttämäsi kännykän kolme tärkeintä sovellustasi, sekä listaa kolme sovellusta, joita suosittelet lämpimästi muille. Bonus-tehtävänä voit vinkata oudoimman, erikoisimman tai muuten vaan hämyn appsin 
B) Jos omistat tablet-aparaatin tee samanlainen lista näistäkin
C) Jos pelaat laitteillasi vinkkaa kolme tämän hetkistä suosikkiasi

A) iPhone 4 – Tärkeimmät sovellukset.

1. Tweetbot

Ahkerana Twitterin seuraajana ehdoton työkalu Twitterissä roikkumiseen mobiilisti. Monen moisia sovelluksia on tullut testattua, mutta aina olen palannut Tweetbot:n käyttäjäksi. Erinomainen ulkoasu ja käytettävyys.

2. Drafts

Drafts on yksinkertaisuudessaan nerokas sovellus. Sovellus, jossa teksti on pääosassa ja etenkin sen jakaminen eri palveluihin tai muihin sovelluksiin. Drafts:sta on tullut yksi eniten käyttämäni sovellus juurikin loistavien jako-ominaisuuksien vuoksi. Yhdestä sovelluksesta onnistuu niin kalenterimerkintöjen lisääminen kuin Twiittaaminen. Saman tekstin saa kätevästi tuupattua moneen eri palveluun tai sovellukseen.

3. Camera+

Harvoinpa sitä kukaan kantaa digikameraa mukana kun taas kännykkä on aina mukana. Kuvailen paljon ja oikeastaan mobiilikuvaamisesta on tullut juttuni. Kamerasovelluksia luurissani on paljon, mutta kestosuosikki ja eniten käytössä on Camera+ yksinkertainen, mutta samalla todella monipuolinen sovellus.
Näiden lisäksi päivittäin käytössä ovat BiteSMS, Spotify, Nubilous Weather, Foursquare, Facebook, Things, Day One, The Alarm Clock, 1Password ja WhatsApp.

iPhone sovellussuositukseni

1. Pocket

Pocket aiemmalta nimeltään Read it Later on nimensä mukainen “lue myöhemmin” sovellus, jolla voit poimia netistä löytämiäsi sivuja ja artikkeleita myöhempää lukemista varten. Kätevä sovellus tallentaa esim: hyödyllisiä artikkelita jotka haluat pitää tallessa myöhempää käyttöä varten tai törmäät vaikkapa SoMe:ssa johonkin kiinnostavaan artikkeliin kännykkällä, jonka haluat myöhemmin lukea vaikkapa pöytäkoneen tai tabletin ääressä. Pocket:sta löytyy versio kaikille Applen tärkeimmille alustoille iPhone, iPad ja OS X, sekä lukuisille muille laitteille kuten android.

2. Day One


ns. Life journaling-sovellus eli lyhyesti ja ytimekkäästi päiväkirja. Kätevä päivittäisten tapahtumien dokumentointiin tai matkapäiväkirjana etc.

3. Agenda

Kalenterisovelluksia on pilvin pimein, mutta oma suosikkini tottelee nimeä Agenda. Pidän sovelluksen pelkistetyn tyylikkäästä käyttöliittymästä ja sen lisäksi ominaisuuksia kalenterissa löytyy perustarpeisiin kylliksi.

B) iPad 2 tärkeimmät sovellukset

1. Mr. Reader

Paras näkemäni RSS lukija. Erinomaisesti muokattava ulkoasu, sekä laaja säätövara ynnä artikkelien jakaminen lukuisiin palveluihin.

2. Alien Blue Reddit


Tunnustaudun Reddit-faniksi ja Alien Bluen sovellus on mielestäni parhain palvelun seuraamiseen. Käyttöliittymä on miellyttävä ja sovelluksessa on kylliksi säädettävää omien mieltymystensä mukaiseksi.
3. Penultimate

Loistava alusta käsinkirjoitetuille muistiinpanoille, sekä suttulehtiöksi. Moni bloggausidea ja pikainen muistiinpano tai taiteellinen luomisvimma on tullut luonnosteltua tähän sovellukseen.
Näiden lisäksi runsaasti käytössä ovat Spotify, Things, 1Password, Day One, Pocket, Splashtop, Articles Wikipedia reader, Netflix, NewsTap, Elisa Kirja, iBooks, Ruutu, Katsomo ja ProTube

B) iPad sovellussuositukseni

1. gMusic

Vaikka Spotify varmasti tyydyttää monen musiikinkuuntelutarpeen, entäpä jos jotain suosikkiasi ei sieltä löydy. Vaihtoehtona toki on siirtää biisinsä suoraan laitteeseensa. Toisaalta iLaitteiden tallennuskapasiteetti on rajallinen ja uhraan sen mieluummin sovelluksille ja muulle tarpeelliselle, joten tässä apuun rientää Googlen mainio Music-palvelu vai onko se nykyään osa Play-konseptia? Anyway palvelun vahvuus mielestäni on mahdollisuus siirtää biisinsä palveluun. Oma vajaan 1000 biisin kokoelma livahti sinne suht ripeästi ja ei kun kuuntelemaan kokoelmaansa verkon yli. Tähän tarkoitukseen iAlustalla parhaimmaksi olen kokenut gMusic:n.

2. Netflix


Netflix:n saapuminen suomeen oli todellinen taivaanlahja leffafanille. Leffojen Spotifyn valikoima näin alkumetreillä on jo varsin vaikuttavs. Netflix:n iPad-sovellus on todella onnistunut ja onkin yhdessä AppleTV:n Netflix-apps:n kanssa käytössäni todella paljon.

3. Splashtop 2

Monesti sohvalla iPad:n kanssa kölliessä tulee tarvee päästä roplaamaan jotain pöytäkoneelta. Ah ja voih laiska nörttihän on juurtunut sohvaan, joten mikä neuvoksi. Apuun rientää Splashtop 2, jolla pääsee käsiksi iPad:n ruudulta pöytäkoneensa työpöytään. Hyvin toteutettu etäyhteys toimii parhaimmillaan kuin junan vessa.

C) Nyt Pelattaa


Tämän hetken mobiilispeliuosikit löytyvät sekä iPad:lta että iPhonelta. Listataanpa tämän hetken hitit.
1. ChaosRings 2, iPad

Square Enix:n taattua J-RPG laatua edustaa ChaosRings 2. Final Fantasy-fanina CR2 upposi kuin veitsi voihin. Jos kyseinen genre viehättää suosittelen peliä lämpimästi. Peli loistaa niin graafisesti kuin tarinallisestikin.

2. Song GuruSuomalainen Song Guru on biisien tunnistamispeli. Eri musiikkityylejä on varmasti jokaiselle kylliksi tunnistettavaksi ja pelin hauskuus piilee mielestäni juurikin siinä kun poikkeaa suosikkigenrestään pohtimaan heikommin tuntemaansa aluetta. Viihdyttävä peli joka koukuttaa.

3. BadPiggies, iPad

Possujen seikkailut ovat edelleen kovassa peluussa. Roviolta odoteltiin hittiä ja tässä mielestäni sellainen on. Seuraavaksi on sinun vuorosi. Kerrohan suosikkisi ja suosituksesi 🙂Ei Kommentteja

Comments Closed