Vetoomus

Tulipa askarreltua vetoomus: Digiboksien päivitysten puolesta kaapeliverkon kautta.

Nykyisellä mallilla kaapeliyhtiöt rahastavat digiboksien softan päivityksistä kaapeliverkon kautta niin jumalattomia summia, että muutamat valmistajat ovat tyystin jättäneet päivitysten jaon kaapeliverkon kautta väliin. Näinollen esim: omassa boksissani Force 315c softaversio on vuodelta 2004 ja melkoisen buginen.

Tiedusteltuani päivitystä ensin paikalliselta kaapelitelevisio-operaattorilta vastaus oli lyhykäisyydessään päivitysajojen tilauksen olevan valmistajan/maahantuojan heiniä.

Valmistaja vastasi maahantuojan suulla seuraavaa: “Hei, kenties eräs merkittävimpiä syitä miksi päivitystä ei jaeta kaapeliverkon kautta on päivityksen hinta, ja siitä syystä Force ei ole
laittamassa uutta ohjelmistoversiota kaapeliverkkoon jakoon.

Aloitimme Forcen maahantuonnin tammikuussa 2005, ja ohjelmisto oli ensimmäisissä meidän tuomissamme 315 bokseissa 1.1.7, joten sinun ostamasi laite ei ole meidän maahantuoma, joten huoltomme Espoossa ei päivitä uutta ohjelmistoa boksiisi veloituksetta, vaan he veloittavat siitä 34 €”.

Eli vastuu ei ole sitten kenenkään vaan kuluttaja hämmästelee bugisen boksinsa kanssa maailman menoa (?) Onko tässä nyt enää mitään järkeä? Eikö toimivat digilaitteet ole jo kaikkien etujen mukaista. Vaikea uskoa todeksi, että kohta maamme on siirtymässä täysin digitv-aikaan.

Ehkäpä koomisinta tässä touhussa on se, että etenkin oma operaattoni myy kuin siimaa tällaista bugista boksia, mutta tokkopa mainitsevat, että laitteeseen ei asiakas tule koskaan kaapeliverkon kautta päivitystä saamaan ja jos softaversio boksissa on aiempi kuin 1.1.7, ei maahantuojakaan päivitystä ilmaiseksi tee.

Käsittääkseni Forcen-lisäksi on muutama muukin boksimalli joihin ei “kirveelläkään” tipu päivityksiä. Masentavaa! ….mutta elämä on!

Allekirjoita vetoomus:
http://tinyurl.com/8rd7c

Ei Kommentteja

Comments Closed