Verkosta musiikkia laillisesti – OSA 2

Aiemmin suorittamieni testien masentamana olen vältellyt verkkomusiikkikauppoja kuin ruttoa. Aikaa edellisestä kokeilusta on kulunut jo jonkin verran ja itsepäisen luonteen omaavana ajattelin jälleen kokeilla, josko tulokset olisivat yhtään paremmat ja palvelujen toiminnot muuttuneet käytännöllisemmäksi.

Tällä kertaa suuntasin selaimeni Ilta-Sanomien musakauppaan. Firefox-käyttäjänä havaitsin välittömästi jo tutuksi tulleen “ominaisuuden” ettei tällä selaimella kauppaa tehdä siispä IE kehiin ja testailemaan. Sivulla oleva testi meni heittämällä läpi, sillä koneessa ovat ne tarpeelliset kilkkeet kaupan onnistuneeseen suorittamiseen. Testasin jälleen kappaleen ostamista. Haavena oli ostaa Sadetanssi-bändin biisi ja maksun ajattelin suorittaa tekstiviestillä. Jälleen kaikki näytti hyvältä ja se julmetun kallis biisi ostetaan lähettämällä palvelun generoima koodi tekstiviestillä, jonka jälkeen paluuviestinä tulee jälleen uusi koodi joka syötetään musakaupassa omaan kenttäänsä. Annetaan vielä sähköpostiosoite ja sen jälkeen pitäisi biisi lähteä pölkyttämään koneelle, mutta, mutta, mutta…käyttöoikeuksia ei voitu ladata koneelleni!

Heh! Selvää pässinlihaa. Kiivaasti tarkistamaan sähköpostilaatikko ja siellähän oli kuitti ostosta, sekä linkki kappaleeseen josta kappaleen sai ladattua zip-pakettina koneelleni. Tiesin jo etukäteen että tuo biisi ei toimisi, sillä oikeuksiahan ei saatu ladattua koneelleni, vaikka palvelun mukaan kaikki oli systeemissäni ok. Nyt siis biisi on koneellani jota en pääse soittamaan ja koska testasin tuota eilen iltasella perjantaina ei luonnollisesti asiakaspalvelu vastannut tiedusteluuni.

…ja sitten vielä ihmetellään miksi nettimusiikkikauppa on kotimaassamme lapsen kengissä. Näin kallis, kömpelö ja avuttomasti toimiva palvelu tuskin jaksaa ketään kiinnostaa. Jos yksi biisi maksaa sen 1,39€ ja tekstiviestitilauksella hinnaksi muodostuu 1,70€ niin jokainen voi laskea hinnan levylle joka sisältää vaikkapa 12 kappaletta. Jos jokaisen kappaleen latausyritykset ovat yhtä aneemisesti toteutettu ja aina saat aloittaa valitusrallin asiakaspalveluun, niin ei voi kuin ihmetellä!

Biisi tietysti on jo laskutettu allekirjoittaneelta ja minä odottelen 3-4 päivää että saan kappaleen itselleni…siistiä! Minun puolestani voivat tunkea palvelunsa sinne minne päivä ei paista!

2 Comments

fmatic

about 13 vuotta ago

Sen verran alkoi sylettämään tällainen touhu, että raapustin aspaan pienoisen palautteen: "Tervehdys! Onko tässä nyt mitään järkeä. Miten kappaleiden ostaminen voi olla näin helvetin kankeaa. Käsittämätöntä, että saman tyyppisiä ongelmia on lukuisilla eri musiikkipalveluilla. Liekö kaikki sitten teidän toteuttamia, mutta minä kyllä kritisoin tällaista purkkaviritystä. Siis ostan biisin perjantaina ja maksan sen tekstiviestillä ja odotan sitten 3-4 päivää että saan toimivan biisin itselleni kun teidän asiakaspalvelu on viikonlopun tavoittamattomissa. Yksi biisi maksaa tekstiviestillä 1,70€ ja jos se multa laskutetaan saman tien niin perkele pitää mun se biisikin saada saman tien. Jos tästä ei ala tulemaan hyvitystä teen valituksen palvelunne onnettomasta laadusta. Jos suoritan palvelun systeemi-testit ja se ilmoittaa, että kaikki on ok niin silloin kaikki PITÄÄ olla ok eikä sieltä tarvitse tulla enää minkään sortin virheilmoitusta. Ostin kappaleen Ilta-Sanomien musapalvelusta ja maksoin sen tekstiviestillä. Kun tuli aika ladata kappale ilmoittaa palvelu tylysti että käyttöoikeuksia ei voitu siirtää koneelleni ja se oli siinä. Sähköpostiin lähetetyn kuitin ja uudelleenlatauslinkin käyttö ei auta mitään sillä oikeuksiahan ei koneellani ole. Nyt selitystä kehiin. Suosittelen myös lämpimästi kehittämään palveluanne niin että käyttöoikeuksia voisi yrittää ladata uudelleen ja viikonlopuksi asiakaspalvelua kehiin. Tässä teille uusi slogan jota voitte vappasti käyttää: "Osta meiltä biisi, maksun perimme heti...biisi toimitetaan viikon sisällä".

x@x.com'

x

about 13 vuotta ago

JOS se piisi on vielä sulla tallessa ja se on wm10 tai 11 muodossa, niin apua voisi tuoda http://digitoday.fi/page.php?page_id=14&news_id=200611497 niin voi haistattaa vitut suojauksilla.

Comments Closed