Ubuntu 10.10 ja Spotify

Viimeisimmän Ubuntu 10.10-version myötä on natiivin Spotify-sovelluksen kanssa ilmennyt ongelmia. Useat käyttäjät ovat raportoineet sovelluksen kaatuvan Segfault- tai vataavaan virheilmoitukseen käynnistettäessä kun hiirtä liikuttaa vaikkapa soittolistoja kohti. Ongelma piileskelee käsittääkseni Qt-kirjastossa, joka on Ubuntu 10.10:ssä versio 4.7 kun Spotify-sovellus hyödyntää 4.6:a. Toivottavasti Spotify reagoi ongelmaan pikaisesti ja korjaa sovelluksensa. Ubuntu 10.10-käyttäjien ei kuitenkaan tarvitse vaipua epätoivoon, sillä näppärät jätkät ovat jo kehkeilleet tilapäisen korjauksen siiheksi kunnes joskus ehkä Spotify tekee asialle jotain. Tokihan Spotifya voi ajaa, joko Winen alaisuudessa tai suoraan Windows-virtuaalikoneella, mutta oheinen: “Quick and Dirty Fix” hoitaa homman mallikkaasti. Oheisen tilapäiskorjauksen julkisti Linux Depot-sivusto. Olen tuon itsekin testannut ja toimivaksi havainnut. Oheinen skriptinkikkare lataa Qt 4.6-version sotkematta kuitenkaan Qt 4.7-asennusta.

Skriptin käyttö on varsin suoraviivaista. Lataa se sivustolta: “Linux Depot – Guides – Spotify under Ubuntu”. Skripti: “Fix Spotify Script – v1.0“. Skripti tulee suorittaa tavallisena käyttäjänä päätteessä eli Sovellukset -> Apuohjelmat -> Pääte. Skriptille annetaan sopivat oikeudet komentamalla päätteessä: chmod +x fixspotify.sh ja suorittamalla skripti komennolla: sh fixspotify.sh. Joudut antamaan salasanasi, koska skripti tarvitsee sudo:a. Kun skripti on suoritettu onnistuneesti uusi kuvake ilmestyy työpöydällesi ja myös uusi käynnistysskripti ‘spotify-fixed‘ hakemistoon /usr/local/bin.

Update 11.11.2010 Spotifyn natiivi Linux-client on päivittynyt ja toimii nyt ilman kikkailuja, joten yllä olevaa viritystä ei enää tarvitse! Päivitetty ohjeistus asentamiseen tässä merkinnässä.

1 Kommentti

Comments Closed