Twitter ja android

Sopivasti tämä merkintä olikin työn alla ja sopii passelisti julkistettavaksi tänään kun maailmalla kohistaan Twitterin haavoittuvuudesta. Tässä merkinnässä esittelen muutamia hyväksi havaittuja android-sovelluksia mikroblogaamiseen. Androidille on siunaantunut melkoinen liuta sovelluksia “Twitteröintiin” ja sovellusviidakossa saattaa olla vaikeuksia valita monen laadukkaan tuotoksen väliltä. Suosittelenkin lämpimästi asentamaan muutaman ja tutustumaan eri sovellusten ominaisuuksiin kunne oma suosikki löytyy.

HTC Peep!

Aloitetaan yleisimmällä sovelluksella, joka on oletuksena kaikissa HTC:n Sense:llä varustetuissa luureissa eli Peep. HTC:n oma Twitter-sovellus on karun asiallinen. Mitään turhia kilkkeitä ei tähän ole työnnetty vaan peruskamppeet, joilla asianmukainen Twitteröinti sujuu ongelmitta. Perustoiminnot kattavat mm. tilan päivityksen, suorat viestit, suodatukset, suosikkien merkkaus ja myös varsin toimivan haun näin muutamia ominaisuuksia mainitakseni. Siisti peruspaketti sisältää myös työpöydälle asetettavan vimpaimen, joilla “twiittien” seuraaminen ja kirjoittaminen on miellyttävää. Myös erilaisia ilmoituksia ja huomautuksia saa pomppaamaan puhelimen yläpalkkiin ja jatkuva taustasynkkaus onnistuu myös. On kuitenkin huomioitava, että kyseiset taustasynkkaukset ja ilmoitukset kuluttavat jonkin verran akkua. Peep integroituu myös uudemmissa Sense-versioissa (vähintään android 2.1) olevaan: FriendStream-vimpaimeen mallikkaasti.

Tweetcaster

Handmark Tweetcaster onkin jo hieman monipuolisempi ja varsin näyttävän näköinen sovellus. Tweetcaster:sta on tarjolla niin ilmainen mainoksilla kuorrutettu kuin maksullinen pro-versio. Ominaisuuskirjo on laaja ja tyydyttää etenkin useamman Twitter-tilin omistavan tarpeita. Täreimpänä ominaisuuksina mainittakoon mm. useamman tilin tuki, hiottu ja tyylikäs käyttöliittymä, erinomainen haku-toiminto, tilikohtaiset vimpaimet työpöydälle, teemat, monenlaisia ilmoitus ja huomautus-asetuksia, taustasynkkaus, suodattimet, URL-, kuva-, ja videopalvelun linkityksen valintamahdollisuus (twitpic, bit.ly, twitvid etc), Facebook-integraatio. Yksi hauska ominaisuus on asetuksista valittavissa kun ravistat puhelinta päivittyy profiilisi “aikajana” (timeline)

Twitter

eli Twitter:n oma ilmainen sovellus androidille tottelee lyhyesti ja ytimekkäästi nimeä Twitter. Graafisesti näyttävä sovellus on tämäkin animaatioineen päivineen. Tyylikkään ulkokuoren alla sykkii kelpo sovellus Twitteröintiin vaikkakin useamman tilin haltijalle tästä ei juurikaan riemua repeä. Twitterin oma sovellus sisältää kaiken tarpeellisen tehokkaaseen twiittailuun mm. Timeline, listat, maininnat, retweets, suorat viestit ja oman profiilin tarkastelun. Asetuksista voi valita halutessaan Twitter-yhteystietojen synkkauksen puhelimeen, taustasynkkaus twiittauksille, ilmoitukset ja huomautukset eri toiminnoille, URL- ja kuvapalvelun linkityksen valintamahdollisuus yms. Halutessaan myös taustalla näkyvät animoinnit voi kytkeä pois päältä.

TweetDeck

Uusimpia tulokkaita androidin Twitter-sovelluksiin on työpöytäkoneilta tuttu TweetDeck. Jälleen yksi näyttävä ja monipuolinen sovellus, joka ei kalpene tunnetuimpien sovellusten joukossa. TweetDeck tukee useampaa Twitter-tiliä ja näiden lisäksi integroituu myös: Facebook:n, Foursquare:n ja Google Buzz:n. TweetDeck on kelpo valinta etenkin heille, jotka haluavat käyttä em. palveluja keskitetysti yhdestä sovelluksesta ja sen TD tekee varsin hienosti. Sovellus on vielä beta-asteella ja kehittynee matkan varrella lisääkin, mutta ne edellisissäkin sovelluksissa mainitut ominaisuudet löytyvät myös tästä tosin työpöydälle asetettavaa vimpainta ei ainakaan tässä vaiheessa ole saatavilla. Tätä kirjoittaessa QR-koodia markettiin ei ole saatavilla vaan sovellus tulee ladata täältä!

Touiteur

Monien mielestä se parhain Twitter-sovellus androidille. Monipuolinen ja runsaat kilkkeet, sekä hilppeet omaava sovellus johon allekirjoittanut ei ole lämmennyt. Touiteur:sta on saatavilla rajoitettu ilmaisversio ja premium-versio. Kaunis käyttöliittymä on varsin miellyttävää katseltavaa ja sovelluksen käytettävyyskin on hyvä. Sovelluksesta löytyy tuki useammalle Twitter-tilille, suodattimet, työpöydälle asetettava vimpain, URL-lyhennys, teemat, ilmoitukset ja huomautukset etc. Laajempi ominaisuuskirjo löytyy luonnollisesti vain Premium-versiosta.

Twidroyd

Yksi suosituimmista sovelluksista Twitter-käyttöön. Sovelluksesta on saatavilla niin ilmainen kuin pro-versiokin. Twidroydin käyttöliittymästä voidaan olla montaa mieltä, mutta asiansa se ajaa. Yksi hienoin ominaisuus on ns. “live-esikatselu”. Joka kääntää näytön vaakasuuntaan ja näyttää viereisessä ikkunassa esikatselun twiittaukseen sisällytetystä linkistä tai kuvista. Erinomainen ominaisuus, jonka toivoisin näkeväni monissa muissakin sovelluksissa. Sovellus kattaa luonnollisesti ne perinteiset ominaisuudet, jotka on mainittu muiden sovellustenkin kohdalla. Ilmaisversiosta on karsittu mm. seuraavat ominaisuudet: Listojen tarkastelu vain luku-muodossa, useamman tilin tuki, vimpaimet, sisäinen bit.ly – URL-lyhennyspalvelun tuki, offline-tuki, teemat, timelinen päivitys ravistamalla.

Twicca

Kevyttä ja ilmaista sovellusta kaipaava hyppii Twiccan kanssa riemusta. Pelkistetyn, mutta jollain tavalla tavattoman tyylikkään ulkokuoren alla on tehokas Twitter-sovellus. Ainoastaan yhden tilin käyttäjälle erinomainen valinta, jonka ominaisuuslista on samaa luokkaa aiemmin esiteltyjen kanssa. Twiccan massasta erottavat ominaisuudet ovat mm. väritunnukset ja sovellusta on laajennettavissa tarpeiden mukaan lisäosilla, joka onkin mukava oivallus, sillä itselleen tarpeettomat tai tarpeelliset ominaisuudet voi valita mielensä mukaan. Ladattavat lisäsat ovat: twitpic, buzztter, Facebook, äänihaku, flickr, suosikit, twistar ja favstar. Juurikin lisäosien määrä tekee Twiccasta varteenotettavan sovelluksen. Ainoastaan kaipailen tukea useammalle käyttäjätilille muuten tämä olisi ehdoton ykkössuosikkini

Loppusanat:

Kuten yllä olevasta lyhyehköstä katsauksesta käykin ilmi on androidille saatavilla käsittämättömän laaja valikoima Twitter-sovelluksia. Jos ylläolevasta listasta ei löydy mieleistä tuotosta “ei tässäkään vielä kaikki”, sillä näitä mokomia on tukuttain tarjolla android marketissa edellä mainittujen lisäksi. Mikäpä sitten on oma suosikkini? Valinta oli vaikea, mutta jos yhdistettäisiin TweetDeck:n tukemat useat palvelut, Twiccan pelkistettyyn ulkoasuun ja lisäosiin, otettaisiin twidroyd:n live-esikatselu ja lyötäisiin kaikki nämä ominaisuudet yhteen nippuun olisi siinä kaikkien aikojen sovellus, mutta näistä kun pitää valita niin suosikikseni nousee: TweetDeck ja kovassa imussa hyvänä kakkosena Tweetcaster.

Ei Kommentteja

Comments Closed