Turhaa rähjäämistä!

Liekö noin tuhat ja yksi kertaa kun olen polttanut hihani Windows-käyttöön ja vannonut siirtyväni pysyvästi Linux-käyttäjäksi. Viimeksi moisen liturgian pidin täällä blogissani 7. joulukuuta 2005 otsikolla Linux ja fmatic-setä silloin oliko lie jo tuhannes kerta kun Windows kompastui omaan näppäryyteensä seoten täysin ja tästä lopen suivantuneena (varmuuskopiotkin varmaan luokka: erittäin onnettomat) päädyin asentamaan Suse Linux 10.0 joka on edelleenkin kakkosena koneellani. Syy miksi paatoksesta huolimatta palasin jälleen Windowsin pariin oli DX-Kuuntelusta innostuminen ja aikomuksena tehdä nauhoitukset tietokoneella enkä Linuxiin sopivia ohjelmia löytänyt 🙁

Niinhän se on että aina tulee vannottua että nyt tää monsteri lähtee ja näkemiin vaan Windows, mutta jotenkin se aina vaan palautuu koneelle takaisin sotkemaan elämääni. Kunhan Es-kelikausi alkaa olemaan taakse jäänyttä elämää tältä erää on lienee aika palata rakkaan SuSE:n täyspäiseksi ja täyspäiväiseksi käyttäjäksi. Vielä kun saisin onnistuneesti ajettua WINE:llä käyttämiäni Cybercorder 2000 ja Total Recorder ohjelmia niin ei tätäkään ongelmaa taas olisi, että Windows:ssa täytyy jurnuttaa….

Mikä siinä Linuxissa sitten viehättää…ehkäpä se vapaus ja mahdollisuus tehdä asiat juuri niin kuin itse haluaa ja omassa rankassa käytössäni olen huomannut, että jos vaikkapa käyttäisi päivittäin täsmälleen samaan aikaan asennettuja Linuxia ja Windowsia sanotaan nyt vaikkapa vuosi niin arvaapa kumpi tahmaa vuoden käytön jälkeen enemmän?

Windowsilla on sellainen kummallinen taipumus kerätä itsensä täyteen kaiken maailman tauhkaa vaikka kuinka siivoilistit ad-awarella, spybotilla sun muilla regcleanereilla on se vuodessa jo sitä luokkaa ettei äkkisältään uskoisi, että allekirjoittaneella on muistia koneessa giga. Parhaiten homman huomaa kun ajaa useampaa raskaampaa ohjelmaa samaan aikaan…riittää kun käynnistän nauhoitusohjelmani Cybercorder 2000:n ja Total Recorderin avaan Sony SoundForgen, Thunderbirdin, Google Earth:n (jolla seuraan 6m kelikarttaa kun websivu tahtoo olla polvillaan vähän väliä) ja vaikkapa X-Chat:n ja yritäpä siihen sitten avaat Firefox-selain niin siinä sitä rämmitään kuin täi tervassa. Linux on toki myös tarvittaessa KDE:n karkkikuorrutuksilla raskas, mutta kyllä se moniajo on mallikkaasti Linuxissa toteutettu sanotaan mitä sanotaan.

Linuxin vakaus on totta mutta eipä minulla ainakaan tuo Windows XP mitenkään ylen innokkaasti kaadu on vaan niin kovin tahmainen. Nyt kun systeemi on ollut taas pystyssä yli 6kk on odotettavissa XPTKONSV-syndroomaa (XP Tulee Kompastumaan Omaan Näppäryyteensä Sata Varmasti) jännityksellä odotan sitä hetkeä kun taas kosahtaa sillä niin on käynyt itselleni aina Windows-versiosta riippumatta jossain kohtaa se vaan tulee ennalta varoittamatta ja silloin tietysti ne varmuuskopiot ovat ajalta miekka & kilpi ja jälleen pääsee pitämään palopuhetta: “Ei tästä tule taas yhtään mitään ja kyllä nyt lähtee Windows koneelta ja liukkaasti” kunnes tulee taas se ohjelma jota ei saa toimimaan Linuxissa tai josta ei löydy Linuxiin korvaavaa tuotetta ja siinä sitä taas XP:tä asennetaan ja oravanpyörää kierretään hullun raivolla 🙂

Ei Kommentteja

Comments Closed