Tiny Linux

Keveiden koosteiden konkari Tiny Linux on päivittynyt pitkällisen hiljaiselon jälkeen. Vanha 1.0 versio oli ja on niitä harvoja täysiverisiä Linux-koosteita jotka voi (ja pitää) asentaa suoraan levykkeiltä ja se asentuu mukisematta melkein mihin tahansa räikkään jossa vaan prossu, muisti ja kiintolvey sattuu kiinni olemaan 🙂 (Minimi: i386-suoritin, 8mb muistia ja 50mb kiintolevy) Vanha 1.0-versio pohjautuu Slackware 4:n ja kernel 1.3 joten pohjat koosteessa ainakin ovat kunnossa.

Pitkällisen hiljaiselon jälkeen kuluvan vuoden aikana on projekti jälleen herätelty henkiin ja tiimi on julkaissut Tiny Linux version: pre1-2.0. Kooste jaetaan nyt CD:llä ja wanha 1.3 kernel on saanut väistyä 2.4.20 tieltä. Uusin versio pohjautuu Slackware 9:n ja menee edelleen melkein koneeseen kuin koneeseen jossa vain on minimissään 9mb muistia.

Sen verran olen versiota 1.0 testannut, että totesin asennuksen lähtevän mallikkaasti käyntiin. 12-levykkeen kirjoittaminen msdos-formaatissa Linuxissa on ainakin minun koneella niin tuskaisen hidasta että enimmät kokeilut jäänevät hamaan tulevaisuuteen josko vaikka saisin tuohon vanhaan kannettavaani ulkoisen CD-aseman niin pääsen testailemaan tuota uutukaista versiota.

Kuitenkin erityismaininta Tiny Linuxille siitä, että vanhoille kierrätykoneillekin löytyy räätälöity käyttis.

Ei Kommentteja

Comments Closed