The Mighty KBC

Tulipa pitkästä aikaa radioharrastettuakin, sillä sain eilen tutulta DX-Kuuntelijalta JMN:ltä vinkin mielenkiintoisesta asemasta nimeltään: The Mighty KBC. Asema lähettää joka lauantai tunnin mittaisen lähetyksen 2200-2300 UTC. Keskiaalloilla taajuudella 1386kHz ja lyhytaalloilla: 6255kHz. Meinasin missata koko lähetyksen, mutta onneksi kerkesin lähetyksen puolesta välistä (2230UTC) alkaen mukaan. Varsin mielenkiintoinen tuttavuus ja suht vauhdikasta ohjelmaa, sekä aseman kuulutusta: “The Mighty KBC” annettiin varsin tiuhaan tahtiin, kuten myös postiosoitetta sekä myös nettisivuston osoitetta. Pyytelivät myös DX-kuuntelijoiden kuuluvuusraportteja, joten asema on kaikkinensa varsin myötämielinen DX-kuuntelijoiden raportteja kohtaan, joten ajattelin itsekin raportoida tuon pois kuleksimasta.

Kuuluvuus 1386 kHz:lla oli pikkuisella Sony ICF-SW1 taskuradiollani aivan erinomainen. Lähettimet ovat käsittääkseni (?) Liettuassa, Kaunas:ssa. Lyhytaalloilta en kuullut pihaustakaan, mutta yleisen informaation mukaan myös tuoltakin asema ollaan kopitettu.

Vaikken varsinaisesti enää aktiivisesti raportoikaan asemia tai en ainakaan ole luonut siitä itselleni turhia paineita, niin KBC:n raportoinnin myötä tuli “F-UPattua” muutama viime kesän Es-keleillä kuultu asema siinä toivossa josko vaikka heltiäisivät vastaamaan tänne pohjolan perukoille. Kunnian vastaanottaa raporttini olivat Tsekkiläinen: Kiss Hády, sekä Kroatian kotimaanpalvelu Hrvatski Radio, HRT-HR1. Jälkimmäinen tosin on napsittu talteen aikoinaan jo SW:ltä, mutta sehän ei intoa latista. Tosin HRT lienee melkoisen “musta” asema nykyään, mutta kaikkeahan kannatta kokeilla paitsi kansantanhuja.

Ei Kommentteja

Comments Closed