Tarttisko tehrä jotain? – OSA 2

Ihme on tapahtunut, sillä innostuin jälleen kalastelemaan vastauksia viime kesän kuulemiltani FM-asemilta. Intoa ei lannistanut tippaakaan, että kyseiset asemat ovat jo pitkin vuotta saaneet minulta raportin jos toisenkin, eikä intoa latistanut myöskään takaraivossa jyskyttävä salaisuus, jonka vain allekirjoittanut tietää, että olisi niin paljon helpompaa kun aseman kuulutuksen tallentaminen vastaisi tuota jalustalle nostettua “Qusillia”. Tulipa kannatuksen vuoksi laskettua oikein SDXL Rankki-pisteenikin ja ties vaikka heittäydyn vallattomaksi ja ilmoitan ne jopa palstalle saakka.

Nytkö minä sitten harrastan DX-kuuntelua oikeaoppisesti? Verta, hikeä ja kyyneleitä vuodattaen yrittäen verbaalisin kyvyin saada himoitun aseman vastaamaan raporttiini, joka parhaimmillaankin kiinnostaa asemaa kuin kilo paskaa…

Yleisen vallalla olevan käsityksen mukaan DX-Kuuntelu ei saa olla “liian helppoa”. Välillä tuntuu, että itse kuuntelu on toissijaista ja tärkeintä on raastaa se himoittu QSL-kortti vaikka väkisin. Eihän nyt aseman tallennettu kuulutus mitään todista vaan nimenomaan se kortti on koko kisailun perusta. Elämmekö todella siinä uskossa, että asemat tarkistavat aina ja sata-varmasti raporttimme, joka saattaa olla se tuhannes ja ensimmäinen asemalle saapunut raportti?

Miksi asiassa ollaan niin jyrkällä kannalla? Nauhoitukset todisteena on mitä parhaimmat. Sanotaan nyt mitä tahansa niin QSL-kortin todistusarvo on yhtä tyhjän kanssa. Nauhoituksia ei hyväksytä kuin pystyyn kuolleeseen: “nauharankkiin”. Me, jotka yritämme pullikoida systeemiä vastaan saamme kuulla kunniamme, siitä kuinka: “Se ei ole perinteistä DX-Kuuntelua”, “Onhan nauharankki”, “Perinteinen DX-Kuuntelu on blaah, blaah, blaah…”

Siksipä minäkin hylkään mokoman modernin-hapatuksen ja liityn takaisin Oikeiden DX-Kuuntelijoiden kastiin ja perinteisen DX-kuuntelun uutena airueena tahdon julkituoda seuraavat seikat:

1. SDR on DX-Kuuntelun pahin uhka ja rampauttaa koko perinteisen DX-Kuuntelun.
2. RDS on kiellettävä FM-kuuntelussa. Tunnistaminen helpottuu aivan liikaa.
3. Digitaaliset tallentimet kuten MP3 ja MiniDisc-tyyppiset tulisi kieltää ja palaisimme kelanauhureitten kulta-aikaan.
4. Vain yksi vastaanotin per kuuntelija
5. Yagit ja muut suunnattavat antenniratkaisut tulee ehdottomasti kieltää ja kaikki harrastamme teleskooppi-antennien varassa!
6. Tietokoneiden ja internetin hyödyntäminen DX-Kuuntelussa tulee kieltää.

Agree or die!

Ei Kommentteja

Comments Closed