Suse 10.1 uusin ei olekaan aina parhain!

Testasinpa tuota Susen odotettua 10.1 päivitystä. Aiemminhan olen käyttänyt versiota 10.0 ja ollut siihen varsin tyytyväinen. Sinänsä kaikessa ollan menty kovasti eteenpäin version 10.1 kanssa. En nyt ala erikseen puuttumaan mitä uudistuksia tähän versioon on tullut vaan heitän muutaman pikaisen kommentin ja ensivaikutelman tuotteesta.

Asennusohjelma noudatteli pääpiirteissään samaa linjaa kuin 10.0 Mahdollisuus oli joko itse valita kaikki mieleisekseen tai mennä useista muistakin koosteista tuttua “Kaikki valmiina” – linjaa. Jo tässä asennus vaiheessa ihmettelin kankeata toimintaa. Tuntui kuin koko koneeni olisi hyytynyt kuin mummon alatoopi sillä jokaisen tekemäni valinnan jälkeen oli useamman hetken “tuumailutauko” ennen kuin pääsi käsiksi seuraavaan vaiheeseen. Koko asennuksen esivalintojen teko oli niin toivottaman H I D A S T A, että oikein hirvitti. Eipä koneeni rauta nyt uusinta uutta ole, mutta voisi kuvitella asennuksen pölyttävän ihan kiitettävää tahtia Barton 1,8Ghz prossulla 1GB-muistilla, mutta ei niin ei. Oletin homman olevan vaan nyt hieman hitaampaa ja kuvittelin, että kun se systeemi siitä ensimmäisen kerran käynnistyy niin kaikki hoituu 10.0 tapaan kuin rasvattu.

Pettymys kieltämättä oli melkoinen kun asennuksen jälkeen ja KDE:n karriominaisuuksien poiston jälkeen homma oli edelleen nihkeätä. Jo pelkän Firefoxin käynnistyminen tuntui kestävän pienen iäisyyden. Kyllä mä täät sitkeesti koetin päivän käyttää ja viritellä mieleisekseni, mutta lopulta tuo ihmeellinen tervassa rämpiminen alkoi sen verran nyppimään, että päätin siirtyä takaisin 10.0 pariin.

Tulihan tuosta tarkistettua ettei mitään turhia daemoneita hyrrää taustalla ja kaikki karkkikuorrutukset olivat minimissään niin ihmettelen vaan, että missä oli vika? Enpä oikeastaan keksi mitään muuta kuin KDE. Liekö sitten tahmaajan aiheuttaja KDE 3.5.1 tuossa 10.0-versiossahan on vanhempi 3.4.2

Olisihan sitä voinut koettaa Gnomellakin, mutta en ole koskaan mitenkään erityisemmin lämmennyt siihen vaikka sitä moni hehkuttaakin on se mielestäni jotenkin “kökömpi” kuin KDE

Ei Kommentteja

Comments Closed