SonyEricsson k600i ja hajahuomioita 3G:stä

Olen saanut taannoin sitoutettua (onko tuo nyt edes oikea järjellinen sana. Oli miten oli käytän sitä nyt tässä yhteydessä kuitenkin) itseni kytkykaupan kautta 3G-luurin onnelliseksi omistajaksi. Puhelinvalintani oli Nokian tuotteisiin lopen kyllästyneenä SE:n simppeli k600i. Laite toimi moiteettomasti kesäkuun alusta suunnilleen näihin päiviin kunnes mokoma aloitti raivostuttavan temppuilunsa sillä mitään varoittelematta känny ryhtyi omin päin vaihtelemaan profiilia. Ensin satunnaisesti silloin tällöin kunnes innostui tekemään sitä jatkuvalla syötöllä.

Sinänsähän tuo saattaisi olla muuten ihan luokkaa: “pikkuharmi”, mutta on hieman konstikasta jutustella puhelimessa jos kesken puhelun lävähtää käyttöön Kannettava/handsfree-profiili.

Suoritin jo ensimmäisten oireiden ilmestyessä ne perinteiset loitsut eli ensin pohjassa olevan ikiaikaisen Ericsson-kännyjen perinnön, sen kummallisen liittimen puhdistuksen ja lisäksi suoritin ensin asetusten nollauksen, sekä lopulta viimeisenä hätähuutona koko kännykän täydellisen nollauksen havaitakseni, ettei kyseisellä toimenpiteellä ollut tuon taivaallista vaikutusta.

Käytin puhelimen myös Sonera Piste-liikkeessä, jossa arvelivat kyseessä olevan softavian ja asensivat kännyyn viimeisimmän softaversion. Lienee sanomattakin selvää, ettei kyseisestä operaatiosta ollut ongelmaan apua. Profiilien vaihtelu vähentyi, mutta vieläkin se vaihtelee niitä silloin tällöin.

Oma epäilykseni kohdistuu tuohon ikiaikaiseen Ericsson-riippakiveen eli tuohon pohjassa olevaan liittimeen. Mikähän merkillinen on se viehtymys, että tuo liitin on edellen tuo jo niin monessa mallissa nähty rimpula viritys? Eipä auta valittaa vaan huoltoon pitää toimittaa isoon kirkonkylään Helsinkiin. Kyselin huollosta, että voisinko lähettää puhelimen suoraan heille, mutta jotenkin minulla on sellainen kutina, että kännykkä on pakko “kierrättää” Sonera Pisteen kautta huoltoon. Eihän se saa liian helppoa olla. Puhelinta roikotetaan tietysti siellä vähintään se viisi viikkoa jolloin se tulee lopulta siinä kunnossa takaisin kuin sen sinne olen lähettänyt maininnalla: “Ei tässä mitään vikaa ole”. tai mikä parasta: “Päivitimme laitteeseen uusiman softaversion ja nyt toimii”!

Se kännyköistä…puhutaanpa hetki 3G.stä tai no joo okei ongelma koskee edelleen SE:tä tai ainakin k600i-mallia varustettuna Soneran ohjelmistovariantilla. Nimittäin asuinalueellani täällä Jyväskylän laitamilla 3G-verkon kuuluvuus ei ole aina parhain mahdollinen. Huomasin rasittavan piirteen, ettei puhelinta saa “lukittua” 2G-verkkoon vaikka valitset vaihtoehdon tuolta valikosta…olen huomannut kotona puhuessa pätkimistä puheluiden aikana kun laite roikkuu väen vängällä “3G-verkossa” vaikkei kuuluvuudesta ole tietoakaan…kovin alas saa tolpat heilahtaa ennen kuin siirrytään 2G-verkkoon. Paras olisi kun saisi lukittua pysyvästi 2G-verkkoon. Saunalahdella taisi olla samanlaisia ongelmia omassa ohjelmistovariantissaan, mutta heillä vissiin ongelma korjattiin.

Tekniikka on ihmeellistä ja ihmeelliseksi se muuttuu päivä päivältä. Mukana vaan on koitettava kirvistellä.

Update 2.2.2007

Tulihan se puhelin viimein huollosta ja kas kas: “Saanut kosteutta ei voida huoltaa”. Jes!!!! Puhelin ei ole uinut missään eli liekö sitten vesisateessa saanut taskun pohjalla kosteutta. No tällaisestahan ei masennuta vaan T6 Torx:lla puhelin auki kun ei takuuseen mene niin eipä aukaisun suhteen väliä. Sisältä paljastui, että tosiaan oli saanut kosteutta ja pohjan liittimessä oli sisällä päin hieman hapettumia. Putsasin liittimen kontaktit isopropyylialkoholilla ja varmistin, että on huolellisesti haihtunut. Kunnollisen putsauksen jälkeen puhelin läjään ja kas perkele oireet katosivat ainakin toistaiseksi.

Onni onnettomuudessa ettei piirilevylle asti ollut ilmestynyt hapettumia vaan kaikki oli liittimen ympäristössä. Yleensä kun puhelin saa kosteutta niin se on n. 90%-varmuudella kaput! No eipä tästäkään masiinasta tiedä pelaako edelleen…jää nähtäväksi. Nyt ainakin toiminut viikon päivät kuin ajatus.

Ei Kommentteja

Comments Closed