Sismics Reader

sismics

…jatkamme eilen ailottamaani sarjaa vaihtoehtoisista RSS-lukijoista Sismics Reader:a esittelevällä artikkelilla. Sismics ansaitsee oman pienoisen artikkelinsa nimenomaan helppokäyttöisyytensä ja tee-se-itse henkensä vuoksi. Sismics on avointa lähdekoodia oleva OS X, Windows ja Linux-pohjainen sovellus, joka asentuu järjestelmääsi palvelimeksi tarjoten miellyttävän yksinkertaisen alustan vaikkapa useammalle käyttäjälle. Asentaminen on helppoa ja mutkatonta, jonka jälkeen sovellusta on helppo käyttää lähes millä tahansa selaimella pöytäkoneista mobiililaitteisiin.

Kun perusasennus on suoritettu istuu Sismics system tray:ssa, josta pääset avaamaan lukijan web-näkymän, sekä paikallisen hallintapaneelin, josta ainoastaan näet palvelimen statuksen, käytetyn muistin määrän, mahdolliset virheilmoitukset, sekä pääset muuttamaan käytettävää porttia, polkua, sekä määrittelemään käynnistyykö palvelin automaattisesti. Varsinaiset asetukset määritellään web-käyttöliittymän kautta.

siismic_setup

 

Asetuksissakaan ei turhia pähkäillä. Ensimmäisenä suositellaan vaihtamaan pääkäytäjän salasana, sekä suoritetaan verkon perusasetukset UPnP-avusteisesti (yök!). Käyttäjien määrittämisen jälkeen päästäänkin itse asiaan eli syötteiden lisäämiseen. Perusasennus on tätä myöden selvä ja eteesi avautuu lukijan perusnäkymä.

sismics_reader-view

 

Lukijaan voi alkaa syöttämään käsipelillä mieleisiä syötteitä: ‘New Subscription’-namiskan kautta, mutta moinen on turhan työlästä. Seuraavaksi onkin sopiva hetki kirmata koppaamaan syötteensä talteen Google readerista jos et sitä ole jo tehnyt. Tätä varten Googlella on mainio: Google Takeout. Sismics osaa käsitellä suoraan Google Takeout:n luomaa ZIP-pakettia, joten syötteidensä lisääminen on varsin yksinkertaista. Klikkaa Sismics:n oikeassa yläkulmassa näkyvää ratasta ja valitse settings.

Settings1

 

Vaihda ensin Account-välilehdessä Locale-asetus: Finnish. Näin varmista, että ääkköset näkyvät syötteissäsi oikein. Seuraavaksi Import/Export-välilehti ja kohtaa Upload selaa Google Takeoutista lataamasi paketti.

Import-and-Export

 

Pienen tovin jälkeen syötteesi ilmaantuvat Sismics:n virtaan ja näin sinulla on käytössäsi omin pikku kätösin hallitsemasi RSS-palvelu. Alustasta jäi positiviinen vaikutelma. Yksinkertainen hallittava, mutta silti kyllin monipuolinen. Ihastuttavan pelkistetty käyttöliittymä, jonka parissa Google Reader:n tottuneet ovat kuin kotonaan.

Ladattavissa osoitteesta: http://www.sismics.com

Ei Kommentteja

Comments Closed