SF-Anytime

Mehän kaikki tiedämme, että piratismi on rikos, syntiä, rumaa, tyhmää, varastamista, pöllimistä, nyysimistä ja kauhean väärin jäkäti, jäkäti, jäkäti, blaah, blaah, blaah. Sanalla sanoen piratismi näivettää kulttuurimme ja pienentää isojen levy-yhtiöiden, ohjelmistotalojen ja muiden vastaavien puljujen kassakirstuun kilahtavien eurojen määrää. Matkalla hyveellisyyden tielle on monella mutkia ja ylämäkiä edessään, mutta ei syytä huoleen ja murheeseen, sillä auttavan käden ja tukevan olkapään matkallesi tarjoaa fmatic-setä, joka testaa erinäisiä korvaavia palveluja, jotta sinusta arvon lukija tulisi hyveellisyyden ruummillistuma ja lainkuuliainen kansalainen sillä kaikkihan me muistamme, että piratismi on rumaa ja syntiä joten mehän EMME wareta vaan tutkimme hyveellisyyden tiellämme vaihtoehtoisia ja lainmukaisia tapoja hankkia se päivittäinen musiikki- tai elokuvaviihteemme.

Aiemmin olen ruotinut kotimaisia palveluja joista voit lainkuuliaisena kansalaisena ostaa musiikkia itsellesi. Näistä merkinnät löytyvät blogistani nimillä Verkosta musiikkia laillisesti – OSA 1 ja Verkosta musiikkia laillisesti – OSA 2.

Tutkikaamme seuraavaksi mahdollisuutta “hankkia” elokuvia digitaalisesti netistä. Armaassa synnyinmaassame ei ole oikea digimuodossa elokuvia myyvää palvelua(?) joten tutkitaanpa lähemmin edes läheisesti vastaavanlaista viritystä eli SF-Anytime-palvelua.

SF-Anytime on lyhykäisyydessään elokuvien vuokrauspalvelu netin yli jossa elokuvan koneelle latauksen sijasta striimataan netskun yli käyttäjän koneelle.

Sanomattakin lienee selvää, ettei Mozilla Firefoxilla palvelua pysty käyttämään etusivua pidemmälle joten taas sitä Microsoftin selainta kehiin ja surffailemaan elokuvien ihmeelliseen maailmaan.

Sen lisäksi on varmaan sanomattakin selvää ettei palvelu ole myöskään Linux-käyttäjien ulottuvilla sillä koko palvelu on rakennettu Microsoftin Windows Mediaplayerin varaan. Rekisteröidyttyäni palveluun ja ladattuani tarpeelliset kilkket Mediaplayeriin pääsin valmistautumaan elokuvanautintoon. Listalla oli kiitettävän paljon nimikkeitä joista valita, mutta takaraivossa kyti epäluulon liekit sillä jotenkin tuntuu ettei tämä VOI olla näin helppoa.

Pyöräytin valitsemastani elokuvasta trailerin, jotta näkisin ennen elokuvan ostamista miten se ryömii striimattuna koneelleni ja sieltähän se totuus iski kuin miljoona volttia (Korkeajännitys-lainaus sallittakoon tähän yhteyteen) sillä eihän se poloinen elokuva jaksanut madella koneelleni onnetonta 612/612-kaistaani vaan elokuvanautinto oli tyyliä nytkyn-nytkyn-nytkyn. Eihän sitä tietenkään luovutettu alkumetreillä vaan päätin kaiken uhallakin katsoa elokuvan ja suljin turhia nettikaistaa syöviä ohjelmia pois taustalta hyrräämästä ja suuntasin maksamaan leffaa ollettaen, että tokihan se maksetaan normaalisti esim: verkkopankin-kautta tai Visalla. Jälkimmäinen vaihtoehto oli toki tarjolla, mutta vain ruotsalaisten Payex-palvelun kautta eli maksu pitäisi suorittaa Payex-palvelulla eli annetaan Visa-kortin numero sinne tai siirretään rahaa kyseiseen “buulaakettiin” verkkopankin kautta…

Tämä on jo liian tuttua. Jälleen yksi kankea palvelu lisää hyveellisyden tiellä kulkeville. En edes viitsinyt alkaa rekisteröitymään johonkin never-heard Payexiin vaan päätin luovuttaa alkumetreillä.

On se kumma kuinka vaikeaa on toteuttaa järkevä palvelu. Ensin saadaan loistava idea jota aletaan markkinoimaan kaikelle kansalle sylki suunpielestä valuen dollarin kuvat silmissä kieppuen ja toteutus sössitään näin pahasti. Tukialueella oleva maininta: “Kaistan on oltava vähintään 512 kbit/s”. tuntui jo suoranaiselta vittuilulta sillä niin surkeasti omalle koneelleni tuo testipätkä raahusti. Miksi se elokuva pitää striimata netin yli. Ei näillä nykykaapeleilla vielä kummoisia tehdä. SF-Anytime menköön samaan läpeen jonne ne musiikkikaupat aiemmin lähetin.

Ei Kommentteja

Comments Closed