Seesmic for android

Kirjoitin androidin Twitter-sovelluksista vajaa vuosi sitten pienen artikkelin. Artikkelin kirjoittamisen aikoihin en vielä ollut kovinkaan aktiivinen twiittailija, joka näkyy varsin pintapuolisessa vilkaisussa eri sovellusten ominaisuuksiin. Artikkelin kirjoittamisen aikoihin suosikkini olivat TweetDeck ja TweetCaster, jotka ovat edelleenkin varsin näppäriä Twitter-sovelluksia. Syksyn aikana android-vaihtui iOS:n ja iPhonen lukuisien Twitter-sovelluksien parissa tuntui siltä kuin niistä löytyisi enemmän Twiittaamisen kannalta oleellisia toimintoja verrattuna androidin vastaaviin. Jonkin aikaa sitten tein paluun Samsung GalaxyTab:n muodossa android-maailmaan ja oli aika katsastaa Twitter-sovellusten tarjonta. Verrattuna iOS:n sovelluksia on huomattavasti suppeampi valikoima ja parhaimman sovelman tittelistä taistelee: TweetDeck, Twidroyd, Plume (ex-Touiteur), TweetCaster, Official Twitter Client, Twicca ja Seesmic. Jokaista näistä testanneena en kuitenkaan ole löytänyt yksittäistä sovellusta, joka olisi samalla tasolla vaikkapa iOS:n TweetBot:n tai Echofonin kanssa.

Yksi suosikeistani ja androidin parhaimmaksi Twitter-sovellukseksi kruunaamani Twicca on edelleen useasti käyttämäni sovellus. Kevyt ja tyylikäs, mutta tapa, jolla Twicca käsittelee DM:ä sai hakeutumaan vaihtoehtoisen sovelluksen pariin. iOS-puolella tuntuu, että jokainen sovellus on perusominaisuuksiltaan kuin kopio toisistaan ja kisaa käydään lisäominaisuuksien, käyttöliittymän ja kilkkeen välillä. Android-puolella hajontaa tuntuu olevan enemmän. Jokaisessa valtavirran tunnetussa sovelluksessa on omat hyvät ja huonot puolensa. Jossain sovelluksessa miellyttää käyttöliittymä ja joissain puolestaan nopeus ja mukavat lisäominaisuudet.

Tässä kirjoituksessa esittelen Seesmic:n, joka lyö kapuloita rattaisiin TweetDeck:lle. Seesmic:stä löytyy niin android-, iOS,- WindowsPhone 7,- Windows,- MacOSX kuin web-versiokin. Seesmic:n selaimessa ajettava versio oli pitkään suosikkini pöytäkoneella Twitter-clienttinä (ja on sitä edelleen Linuxissa) kunnes törmäsin mainioon Windowsissa toimivaan MetroTwit:n ja Seesmic jäi lähinnä GalaxyTab-käyttöön.

Seesmic on varsin onnistunut sovellus niin käyttöliittymän kuin keveyden puolesta. Käyttöliittymä on hivenen vanhahtava vaikkapa iOS:n TweetBot:n verrattuna, mutta ajaa asiansa. Twitter Timeline:a on miellyttävä seurata, eikä sieltä “pompi” linkit silmille samalla rasittavalla tavalla kuin vaikkapa Plumessa. Välilehtien jaottelut ovat: Timeline, Replies, Messages ja Profile. Jaottelu on ihan ok ja toimiva tosin toivoisin mahdollisuutta liu’uttaa näkymästä toiseen sormella. Nyt eri välilehtiin siirrytään kuvaketta näpäyttämällä. Sama puute on esim: timelinen virkistäminen joka tehdään kuvaketta näpäyttämällä. Miellyttävämpi tapa olisi monesta muusta sovelluksesta tuttu ele: “Vedä päivittääksesi” (Pull to refresh). Välilehtiin kaipaisin muutamaa vapaasti muokattavaa välilehteä johon käyttäjä voisi lisätä itselleen tarpeellisia ominaisuuksia kuten vaikkapa “my tweets retweeted” tai “favorited tweets” jne.

Lisää namiskoita on piilotettu android-luurin toimintonäppäimen taakse, josta löytyy mm. listat (seurattavat ja listat jotka seuraavat käyttäjää), Trending topics, Tilit ja asetukset. Trending topics eli pinnalla olevat aiheet-namiskan takaa löytyvät sillä hetkellä suosituimmat aiheet ja hashtag:t, tili-asetuksien takaa pääsee lisäämään niin useampia Twitter- kuin Facebook- ja Google Buzz-tilejä. Asetukset-namiska selittää itse itsensä eli siellä pääsee muokkaamaan sovellusta itselleen soveliaaksi. Mitenkään valtava ominaisuuksien säätövara ei ole vaan lähinnä hienoisia kosmeettisia muutoksia pääsee määrittelemään ja asettamaan mm. taustailmoituksien asetuksia.

Seesmic on pätevä Twitter-sovellus ja ajaa asiansa tehokäyttäjän sovelluksena. Kaipaisin hieman enemmän säätövaraa ja vaikka käyttöliittymä graafisilta kikkareiltaan miellyttää silmää toivoisin kuitenkin sen modernisointia edellä mainitsemillani eleillä, sekä muutamalla vapaasti säädettävillä välilehdillä. Kuitenkin tällaisenaankin androidin Twitter-sovellusten kärkipäätä. Jään vain odottelemaan jotain TweetBot:n kaltaista myös androidille.

Ei Kommentteja

Comments Closed