Ensivaikutelma laitteesta: Galaxy Tab

20110718-143156.jpg

Tulipa äskettäin hommattua iRobot apad:n innoittamana hieman parempi tabi itselle. Apad oli varsin pätevä surffailuun ja twitteröintiin, mutta laitteen rajalliset ominaisuudet rajoitti laitteen monipuolista käyttöä. Apad:ssa tykästyin laitteen näppärään kokoon, joka GalaxyTab:ssa on vastaava eli 7″. Olen toki hipelöinyt iPad:n molempia malleja, mutta iPad:n koko ei kauheasti innostanut ja vakaakuppia andoid-pohjaisen tabin hyväksi painoi se, että android-pohjaisissa laitteissa toimii Flash!

Koska GalaxyTab:sta on julkaistu isomman näytön versio alkaa tätä ensimmäistä mallia saamaan edullisesti, joten laite ei todellakaan ole enää hinnan kiroissa. Tabihan on saanut moitteita lievästä hitaudesta etenkin mukana tulevan android 2.2-version johdosta. Laitteeseen on jo saatavilla android 2.3.3-päivitys, joka meielestäni poistaa lukuisia hitailuongelmia. Tokihan jos rakkineeseen asettaa vaikkapa live-taustakuvan on lievää tahmaamista havaittavissa jopa 2.3.3-versiolla, mutta jos tabletin kanssa ei ala kurottelemaan taivaisiin ja tyytyy vähempään silmäkarkkiin, optimoi laitetta Spare Parts-sovelluksella ja roottaa tabin päästäänkin jo varsin sutjakkaaseen toimintaan. Jopa suurin osa HD-peleistä toimii GalaxyTab:ssa ongelmitta.

Oman GalaxyTab:n roottasin miltei ensitöikseni 2.3.3-päivityksen jälkeen. Edellisen roottauksen tein wanhaan HTC Heron ja oli ilo huomata kuinka tavattoman paljon roottaus-työkalut ovat vajaan parin vuoden aikana kehittyneet. Eipä juurikaan enää paljoa tarvitse roottauksen vuoksi päätään vaivata.

Tabletin hankin nimenomaan sohva-surffailua silmällä pitäen. On mukava päästä näppärän kokoisella laatalla surffailemaan netissä, lukemaan sähköpostit, luuraamaan Facebookissa, Twitterissä, Google Plussassa yms. Sekä elokuvien tuijottamiseen laite on vallan pätevä vekotus. GalaxyTab:n esiasennetujen sovellusten määrä on varsin kattava. Samsungin omaa tuotantoa olevista sovelluksista suosikkini on: AllShare, jolla pääsen käteväksi verkkolevylläni oleviin elokuviin käsiksi.

Ensivaikutelma GalaxyTab:sta alle viikon käyttökokemuksella on positiivinen. Aparaatilla onnistuu kaikki tarpeellinen ja ylikin. Mukava pikkuinen viihdelaatta, jonka sydämenä hyrrää tuttu ja turvallinen android.

Yksi laitteen ärsyttävin piirre, joka kuitenkin on varsin helposti korjattavissa on Samsungin oma softanäppäimistö. Tarjolla on niin perinteinen kuin Swype-tyylinen näppis. Molempia kokeilleena en kummankaan käyttöön syttynyt. Etenkin perusnäppiksellä pystyasenossa “hutilyöntien” määrä oli omalla kohdallani luokkaa käsittämätön. Tykkään käyttää etenkin Twitteriä näytön ollessa pystyasennossa ja tällä laitteen omalla näppäimistöllä tuli kirjoiteltua mitä sattuu. Jostain syystä kirjaimet eivät vain sovi nakkisormilleni eikä laitteessa ole muista android-aparaateista tuttua “näppäimistön kalibrointia” siispä ainoaksi vaihtoehdoksi jäi näppiksen vaihtaminen parempaan. Vaihtoehtojahan on pilvin pimein, mutta harva tukee suoraan skandinaavisia kirjaimia. Aikoinaan olen narissut Smart Keyboard:n kehittäjältä suomalaista näppäimistöä ja ihmeen helposti hän sen softaansa lisäsi. Smart Keyboard Pro on valintani myös GalaxyTab:ssa. Miellyttävä näppäimistö, jolla tuotettu teksti on sitä mitä haluankin. Jään mielenkiinnolla odottamaan josko jossain välissä saamme suomenkielen tuen Swift Tablet X-sovellukseen. Käykääpä antamassa heidän foorumilla ääni ehdotukselle suomenkielisestä versiosta täällä!

Ei Kommentteja

Comments Closed