RG:n vuosi 2012

2013newyear_Snapseed

Näin se alkaa vuosi 2012 olemaan lopuillaan ja kirjoittelen pienen tiivistelmän siitä mitä blogissa tapahtui vuoden 2012 aikana. Merkintöjä kertyi kaikkiaan pikaisesti lasekttuna 43. Vuosi aloitettiin mm. kirjoittamalla sananen Elisan PirateBay-estosta 9.1.2012. Kyseinen sivustohan on edelleenkin estetty monien muidenkin palveluntarjoajien toimesta. Kaikesta vouhkaamisesta huolimatta esto on varsin helposti kierrettävissä. Muita aiheita tammikuulle oli mm. iOS 5-jailbreak ja MIUI-SGT for Samsung GalaxyTab. Tammikuussa saatiin myös A5-pohjaisille iLaitteille jailbreak (iOS 5.xx). Hmmm onkohan tämä muuten viimeisin saatavilla oleva jailbreak iPhone 4S:lle? 

Helmikuu oli hieman hiljaisempi kuukausi. Tuolta ajalta aikakirjoihin ovat piirtyneet ainakin kirjoitus ACTA:sta ja muistutus salasanojen säännöllisen vaihdon tärkeydestä. Maaliskuussa jatkui hienoinen hiljaiselo ja kyseisen kuukauden ainoaksi merkinnäksi jäi horinaa käsiini eksyneestä wanhasta Apple iBook G3-koneesta, joka muuten edelleenkin käy ja kukkuu mallikkaasti. Suunnitelmissa on viritellä tuohon iäkkääseen läppäriin jokin passeli PowerPC:tä tukeva Linux-kooste. Maaliskuussa allekirjoittanut muutti tilaipäisesti perheeni kanssa vuokralle, joten se hieman selittää hiljaiseloa blogissa. Huhtikuu ja toukokuu menivät muutaman merkinnän voimin , joten siirrymekin sujuvasti kesäkuuhun, jolloin mm. Picplz-niminen Instagramin kaltainen palvelu ilmoitti pistävänsä pillit pussiin heinäkuussa 2012. Picplz oli pitkään android-käyttäjien keskuudessa varsin suosittu etenkin kun Instagram:a ei ollut saatavilla android-alustalle. Lopulta kun se julkaistiin myös android:lle valitettavasti sen myötä Picplz ajettiin alas. Liekö IG:n tulo syy tälle vai yksi osatekijä, joka tapauksessa mainio palvelu päättyi. Kesällä kätösiini eksyi mm: AppleTV 2, josta oli tuoreeltaan hehkutettava blogissa kaikelle kansalle. ATV2 onkin viimeisin kyseisen sarjan laite, jonka voi jailbreikata. Uudempi mallille 3 ei ole vieläkään jailbreak:a saatavilla. Kesäkuussa pohdittiin myös tulossa olevaa iOS 6:ta ja hämmästeltiin Google Chromen iOS-versiota.

Heinäkuussa mm. Google ilmoitti ostaneensa mainion Sparrow:n, joka nosti internetin syövereissä pienimuotoisen äläkän. Sovellukseen ei olekaan sen jälkeen uudistuksia tullut, mutta onneksi sentään turvapäivitykset. Tokihan se kansaa nyppi kun ostat sovelluksen, joka kohta lakkaakin olemasta. Itselläni Sparrow kuitenkin edelleen on Mac:ssä päivittäisessä käytössä ja kelpo sovellus se on edelleen. Mac-käyttäjiä hellittiin myös uudella OS X-versiolla joka tottelee nimeä: Mountain Lion.  Uutukaista käsittelin muutamassa artikkelissa kuten tässä ja tässä.

Heinäkuussa ATV2 sai sisuksiinsa FireCore ATV Flash Black:n, josta raapustelin muutaman sanasen. Kesälomien jälkeen työkiireet pitivät elokuun melkoisen hiljaisena blogauskuukautena ja seuraavia merkintöjä RG:ssä tarjoiltiin syyskuussa. Syyskuu oli etenkin älypuhelinmarkkinoilla mielenkiintoista aikaa. Apple julkaisi kauan odotetun iPhone 5:n, joka monien lähteiden mukaan oli hienoinen pettymys. Kun tämän päälle ilmaantui myös uusi iOS6 mitättömin uudistuksin ja mikä surkuhupaisinta iOS 6:ta oli poistettu Googlen kartat, jotka oli korvattu Applen omalla hätäpäissään väkerretyllä kartantekeleellä kuuluisa “mapgate” oli valmis 😀 Syyskuussa Taiwanilainen HTC hehkutti tulossa olevia Windows Phone 8-mallejaan: HTC Windows Phone 8X ja HTC Windows Phone 8S. Myös tietoja tulevasta Nokia Lumia 920 tuli ilmoille, joten moni iPhone 5:n ja iOS6:n pettynyt siirsi katseensa kilpailijan leiriin. Julkaistiin se Lumia 920 lopulta, eikä aivan ongelmitta sielläkään leirissä selvitty

Loppuvuoden artikkeleista tiivistettynä yhteenvetona nostettakoon jalustalle mm. Rovion mainio Angry Birds: Star Wars. Loppuvuonna haikailtiin myös A5-pohjaisten ja uudempien iLaitteiden iOS6 jailbreakin perään, jota ei vieläkään näy eikä kuulu ja oikeastaan ilmankin kohtuu hyvin pärjää. Loppuvuodesta innostuin pitkästä aikaa ropeltamaan pikkuisen RaspberryPi-koneen kanssa, jolle avasin oman kategorian blogiini. Myös Google & Sparrow-yhteistyö alkoi lopulta kantamaan hedelmää Gmail 2.0 for iOS:n myötä. Varsin tyylikkään sovelluksen Google tuuppasi markkinoille. Aivan vuoden viimeisille päiville tuli kuin puskista tunnetun Hackulo.us-sivuston alasajo ja sen myötä myös heitettiin hyvästit Installous:lle. Liekö syynä jailbreikin puuttuminen uudemmille laitteille vaiko ulkoinen painostus piraattisovellusten vuoksi.

Tällainen oli RaivoGallerian vuosi 2012 tiivistettynä. Kiitän kaikkia satunnaisia ja säännöllisiä lukijoitani ja toivotan kaikille hyvää uutta vuotta 2013!

 

 

Ei Kommentteja

Comments Closed