Puukotetaan Thunderbirdin teemaa!

Olen pitkään kaipaillut vanhaa kunnon le-breeze teemaa Thunderbirdiini. Eipä sitä juurikaan ole päivitetty vaan viimeksi se toimi versiossa 1.1 Halusin välttämättä saada tuon käyttöön silläkin uhalla, että se ei toimisi kovin kaksisesti Thunderbird-version 1.5.0.5 kanssa. Tässäpä lyhyt sepustus siitä kuinka sain tuon teeman käyttöön. Ohjeet saattavat suurimmalta osin soveltua muidenkin teemojen “haxorointiin”. Näin saat yhteen sopimattoman teeman asennettua.

Näin tein sen itse: Muutin teeman teema.jar muotoon teema.zip purin paketin WinRAR:lla (tähän homman käynee mikä tahansa purkusofta joka hanskaa zip-paketit) Puretusta paketista pengoin esille install.rdf tiedoston ja avasin sen editoriin (esim notepad, araneae tms. Itse käytän EditPadLite:a)
Etsin rivin: 1.1 ja muutin tuohon kohtaan 1.1 tilalle käyttämäni Thunderbirdin versionumeron 1.5.0.5 ja tallensin tiedoston samalla nimellä samaan paikkaan.

Seuraavaksi pisttin kaikki tiedostot siististi läjään zip-paketiksi samaisella WinRAR:lla ja muutin jälleen teema.zip:n muotoon teema.jar. Thunderbird auki ja teemaa asentamaan eikä enää nikotellut yhteensopivuusongelmasta. Nyt Thunderbird näyttää jälleen kotoisalta, mutta pari toimimatonta kohtaa tai muuten sekaisin olevaa toki näin vanhalla teemalla löytyy mm. asetukset joihin ei pääse käsiksi kun tämä teema on käytössä sekä roskaposti ja roskakori ovat väärinpäin eli roskapostit löytyvät roskakorin alta ja roskat roskapostista. Pieniä harmeja jotka eivät juurikaan itseäni haittaa. Kun haluan asetuksia muutella vaihdan teeman siksi aikaa. Muuten tämä vanha teema toimii Thunderbirdin päällä mallikkaasti.

On kuitenkin suositeltavampaa puukottaa teemaa vain jos ero teeman tarkoitetun ohjelmaversion ja todellisen välillä on riittävän pieni (esim. 1.5 – 1.5.0.5). Tällöin ei välttämättä eteen tule niinkään herkästi kuvatunlaisia ongelmia.

Ei Kommentteja

Comments Closed