PocketCM Keyboard

HTC TyTN Pocket PC-laitteessa on varsin laadukas oma QWERTY-Näppäimistönsä liukukannen alla, mutta usein kaipaa esimerkiksi nopeaan tekstiviestittelyyn helpompaa menetelmää kirjoittaa. Aina kun tekstaillessa ei innosta avata laitteen omaa näppäimistöä esiin, jonka yhteydessä myös näyttö kääntyy ns. landscape-moodiin olisi miellyttävä näpytellä tekstareita suoraan kosketusnäytöltä. Windows Mobilen mukana seuraava virtuaalinäppäimistö on vaihtoehtona huono, koska kirjainten näppäily täytyy käytännössä hoitaa styluksella, joka ei hitaudessaan ole mitenkään miellyttävää puuhaa. Toki Pocket PC tukee myös Palm-laitteistakin tuttua kirjaintunnistusta eli näytölle kirjoitetaan samoin kuin tekisit sen käsipelillä paperin ja kynän avustuksella. Tällä metodilla en koskaan ole saanut kirjoitettua muuta kuin uskomatonta sekamelskaa ja tokkopa sillä kovin nopeasti saisi tekstiä tuotettua, joten oli aika tutkailla vaihtoehtoista softapohjaista tekstinsyöttömenetelmää.

Tutkailin lukuisia eri vaihtoehtoja aina kaupallisista tuotteista ilmaisiin vaihtoehtoihin. Testattavani olivat mm. Zoomboard, TouchPal, Resco Keyboard ja monia muitakin. Moni kyseisistä tuotteista olivat varsin käytännöllisiä ja niiden käytön olisi varmasti oppinut ankaran opiskelun jälkeen, mutta kun vastaani tuli jo ennestään tuttu PCM Keyboard, tunsin löytäneeni hyvä vaihtoehdon ns. OnScreen-näppäimistökseni. PCMK on ilmaisohjelma, jonka ominaisuuksien kirjo on varsin laaja. PCMK:n ohjaus sujuu hienosti sormella tökkien eli sujuvaa tekstiä tällä suoltaa varsin jouhevasti. Ohjelman idea on miltei kokonaisuudessaan nyysitty Applen iPhonen vastaavasta OnScreen-näppäimistöstä ja mikä siinä, sillä toimivat ideat on mielestäni tehty pöllittäväksi 🙂

Softan virittely mieleisekseen on tehty varsin helpoksi ja netin syövereistä löytyy valmiit palikat näppäimistön asettelun muuntamisesta suomalaiseen käyttöön soveltuvaksi. Näppäimistön ulkoasun muuntamiseksi löytyy myös valmiita skinejä ja lontoota bamlaavia varten on valmis minisanakirja, joka ehdottelee sopivia sanoja nopeaan tekstin suoltamiseen. Harmi vain, ettei kyseistä sanastoa löydy suomen kielellä. Ehkäpä joku innokas tuon joskus toteuttaa tai onnistuneesti porttaa lukuisista netistä löytyvistä suomen kielen sanastoista PCMK-käyttöön soveltuvan version.

Pocket CM Keyboard käyttöösi oletusnäppäimistöksi suomenkielisellä näppäinasettelulla:

1. Lataa PocketCM Keyboard
2. Lataa myös sovellus SIPChange osoitteesta: XDA-Forum
3. Lataa Finnish Layout täältä
4. Pura paketit ja siirtele rojut Pocket PC-laitteeseesi ja asenna ne puhelimen omaan muistiin mieluummin kuin muistikortille. Ensin PCMK seuraavaksi SIPChange ja viimeisenä siirrät Finnish Layout:n hakemistoon
my device, program files, pcmkeyboard.
5. Käynnistä SIPChange, jolla valitaan pysyvästi oletuksena käytettävä OnScreen-näppäimistö ja valitse listalta “pcm keyboard” ja “ok”
6. Soft Reset-laitteellesi
7. Käynnistymisen jälkeen menet: Start -> Setting -> Input siellä pitäisi näkyä nyt oletuksena PCM Keyboard ja valkkaat Options…
8. Tee tänne mieleisesi asetukset. Koska en tarvitse lontoonkielistä sanasto poistin ruksit kohdasta Enable suggestion ja enable auto-correction. Keyboard layout valitset Finnish ja valkkaat mieleisesi skinin. Alimmissa kahdessa boksissa itselläni on ruksit.

Homma on sitä myöden selvä ja näppäimistö on käytössä ja toimintakuntoinen suomalaisella layoutilla. Täytyy vain todeta, että tällä virtuaalinäppäimistöllä esimerkiksi nettiosoitteiden syöttäminen Operalle tai tekstiviestien naputtelu on varsin miellyttävää puuhaa. Kommentoikaapa jos olette näppäimistöön tutustuneet tai tiedätte mielestänne tätä paremman vaihtoehdon tehokkaaseen virtuaaliseen tekstintuottamiseen.

Jos olet kiinnostunut testaamaan muita virtuaalinäppäimistöjä, joita merkinnässäni mainitaan tässä muutama linkki tunnetuimpiin vaihtoehtoihin:

Ei Kommentteja

Comments Closed