PirateBayn esto Elisan verkossa.

Kuten mm. Tietokone-lehti uutisoi on Elisa estänyt PirateBay-sivustolle pääsyn verkossaan käräjäoikeuden päätöksen mukaisesti ulosottoviranomaisten painostuksesta.

Lainaus Elisan lehdistötiedotteesta:

Helsingin käräjäoikeus määräsi Elisa Oyj:n 26.10.2011 väliaikaisesti sakon uhalla keskeyttämään tekijänoikeutta loukkaavan aineiston saattamisen yleisön saataviin Pirate Bayn kautta. Päätöksen mukaan Elisan on poistettava The Pirate Bay -palvelun käyttämät domain-nimet nimipalvelimeltaan sekä estettävä liikenne palvelun käyttämiin IP-osoitteisiin. Elisa on valittanut käräjäoikeuden päätöksestä Helsingin hovioikeuteen.

Edellä mainittuun päätökseen liittyen ulosottoviranomainen tehnyt täytäntöönpanomääräyksen, joka koskee alla mainittuja domain-nimiä ja IP-osoitteita. Elisa tekee määräyksen mukaiset toimenpiteet verkkoonsa 9.1.2012 alkaen Elisa- ja Saunalahti-liittymiin. Estot eivät vaikuta muuhun Elisan ja Saunalahden asiakkaiden liikennöintiin verkossa. Poistettavat domain-nimet ja estettävät IP-osoitteet on lueteltu Elisan ja Saunalahden asiakastiedotteissa osoitteissa http://www.elisa.fi/ir/pressi/index.cfm?t=100&o=5130&did=17727 ja http://saunalahti.fi/tiedote/tiedote.php?index=4071

– Ulosottoviranomaiselta saamiemme yksilöityjen tietojen perusteella meidän on toteutettava vaadittavat toimenpiteet, kunnes asia on käsitelty oikeusteitse loppuun saakka. Toimijoiden pitäisi nyt keskittyä toimenpiteisiin, joilla aidosti voidaan vähentää piratismia eli käytännössä sisällön saamista verkkojakeluun kohtuullisella hinnalla ja samaan aikaan muun jakelun kanssa, sanoo Elisan liittymäliiketoimintajohtaja Henri Korpi.

Käräjäoikeuden päätös perustui Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:n (TTVK) Musiikkituottajat – IFPI Finland ry:n puolesta tekemään hakemukseen. IFPI on hakenut vastaavaa estoa myös muille teleoperaattoreille.

Hmmm tälläkö ongelma ratkeaa kun estetään pääsy jollekin sivustolle? Eikös perustuslaissamme kielletä ennakkosensuuri? Eikö koske tällaista? Ihmetyttää myös painostaminen IP-sulkuihin kesken valitusprosessin.

Poistettavat domain-nimet: (lähde: Tietokone.fi)

thepiratebay.org, www.thepiratebay.org, depiraatbaai.be, www.depiraatbaai.be, piratebay.am, www.piratebay.am, piratebay.net, www.piratebay.net, www.piratebay.no, piratebay.no, piratebay.se, www.piratebay.se, suprnova.com, www.suprnova.com, themusicbay.com, www.themusicbay.com, themusicbay.net, www.themusicbay.net, themusicbay.org, www.themusicbay.org, thepiratebay.am,www.thepiratebay.am, www.thepiratebay.com, thepiratebay.com, thepiratebay.gl, www.thepiratebay.gl, thepiratebay.net, www.thepiratebay.net, www.thepiratebay.se, thepiratebay.se, www.piraattilahti.fi, piraattilahti.fi, thepiratepay.org.nyud.net

Estettävät IP-osoitteet:

194.71.107.15
194.71.107.19
194.71.107.18

Tapoja ohittaa blokkaus

Koko blokkaus on naurettavaa resurssien haaskuuta, eikä se korkeintaan rajoita kuin satunnaisen sunnuntaisurffaajan sivuston käyttöä. PirateBay toki on tunnetuimpia, muttei ainoita palveluita. Tällä toimella yritetään paniikin partaalla paskat housussa suitsia asiaa, joka ei vaan yksinkertaisesti ole suitsittavissa. Kaikkeen kuitenkin onneksi on kiertotie niin kuin tähänkin blokkaukseen. PirateBay-sivustolle pääsee mm osoitteilla: http://thepiratebay.ee/ ja http://depiraatbaai.be.nyud.net/ sekä löytyy myös valmiita plugineja moisten estojen kiertämiseen kuten vaikkapa: MAFIAAFire. Muita menetelmiä on mennä vaikka jonkun anonymous-palvelimen kautta kuten esim: anonymouse.org – Varmemman ratkaisun saa asentamalla Tor:n koneelleen joka on varsin kätevä työkalu täydelliseen anonyymiuteen.

Erilaiset VPN-Tunnelit ovat tehokkain tapa kiertää moiset estot ja muutenkin varsin suositeltavia palveluita. Oma suosikkin on ruotsalainen VPNTunnel.se, joka tarjoaa erinomaiset palvelut myös kotikäyttäjälle kohtuullisella korvauksella. Muita mainittavia ovat mm. The PirateBay:n oma Ipredator.se ja oheiselta listalta löytyvät ilmaiset palvelut. Itse mieluummin vaikka maksan hiukan nopeasta ja toimivasta yhteydestä. Suomalaisia palveluita en kovinkaan monta löytänyt. Onko niitä edes? Vinkkejä voit antaa niin kotimaisista kuin hyväksi havaituista ulkomaalaisista palveluista vaikkapa kommenteissa.

Keskustelua mm. Elisa-Palstalla: http://palsta.elisa.fi/index.php/topic,5415.15.html

2 Comments

samuli.talvikko@metropolia.fi'

Samuli

about 9 vuotta ago

Ystävällinen sielu julkaisi tämän toimivan domain-nimen, jota minä kusipäänä viljelen threadeissä ;) http://thepiratebay.ee ..ja taas pelittää tovin.

Comments Closed