Pelastakaa MYSQL! » Allekirjoita Adressi!

Jos Oracle ostaa MySQL:n osana Sunia, tietokanta-asiakkaat maksavat laskun.

Huhtikuussa 2009, Oracle ilmoitti, että se aikoo ostaa Sunin. Koska Sun oli jo ostanut MySQL:n edellisenä vuonna, tämä tarkoittaisi sitä, että Oracle, joka on markkinajohtaja suljetun lähdekoodin tietokannoissa, tulisi omistamaan MySQL:n, maailman suosituimman avoimen lähdekoodin tietokannan.

Mikäli Oracle ostaisi MySQL:n näillä perustein, sillä olisi yhtä paljon kontrollia MySQL:n suhteen kuin rahalla koskaan olisi mahdollista ostaa avoimen lähdekoodin projektista. Itse asiassa, suurimmalle osalle avoimen lähdekoodin projekteja (kuten Linux tai Apache) ei yhdenkään kilpailijan ole mahdollista ostaa ja saada edes kymmenesosaa vastaavaa vaikutusta. MySQL:n menestys on aina riippunut itse yhtiöstä kehityksen, myynnin ja koko projektin ajamisen takana. Tuo yhtiö (alunperin MySQL AB, myöhemmin Sun), on aina omistanut tärkeät immateriaaliset omaisuudet (IPRs), kuten tavaramerkin, tekijänoikeudet ja (tähän asti vain puolustusmielessä) patentit. Yhtiö on käyttänyt immateriaalista omaisuuttaan kasvattamaan tuloaan ja on investoinut suuren osan liikevaihdosta kehitykseen tullakseen ei ainoastaan isommaksi vaan myös paremmaksi ajan kuluessa.

Mikäli nuo immateriaaliset oikeudet päätyvät MySQL:n suurimman kilpailijan käsiin, MySQL putoaa välittömästi pois vaihtoehtona Oraclen omille premium-hinnoitelluille tuotteille. Tähän asti asiakkailla oli mahdollisuus käyttää MySQL:llää uusissa projekteissa Oraclen omien tuotteiden sijasta. Jotkin suuret yhtiöt ovat siirtyneet Oraclesta MySQL:ään jopa jo olemassa olevissa ohjelmistoratkaisuissa. Lisäksi kuka tahansa voisi uskottavasti uhata Oraclen myyntiä käyttämällä MySQL:llää ilman, että selvää alennusta Oraclen omista tuotteista olisi annettu. Jos Oracle omistaa MySQL:n, se voi vain nauraa asiakkaiden yrittäessä tehdä tätä. Tästä ongelmasta eroon pääseminen on Oraclelle helposti yli miljardin dollarin arvoinen vuosittain, ellei jopa enemmän.

edit. Linkki poistettu vanhentuneena…

Ei Kommentteja

Comments Closed