Pakkojäsenyys?

Voisin toki kirjoittaa sarkastisen kommentin Danske-Sampo-mikä lie-pankin viimeaikaisista ongelmista tai vinoilla Tapiola-pankin hassusta haavoittuvuudesta tai hirnua Wincapita/Club-sekasotkulle, mutta njääh…tänään ei huvita vinoilla kyseisen tyyppisestä ihmisen “typeryydestä”, joka muuten on vakio, vaan lähestynpä kuitenkin aihetta sivuten tätä teemaa toki aivan eri näkökulmasta, mikä ei suoranaisesti ole ihmisen typeryyttä vaan pikemminkin ajattelemattomuutta tai sitä, että ihmisten sisälukutaito on rankasti ruostumaan päin.

Tämä hupaisaksi luonnehdittava tapaus sattui tietynlaisen yhteisön kahvipöydässä. Keskustelu käsitteli puhelinlaskua, josta eräs yhteisöön kuuluva henkilö tiedusteli allekirjoittaneelta, että kun hänen tyttärensä kännylaskussa on n. 5 €uron outo lisä kerran kuukaudessa. Hän oli tyttärensä puolesta pyytänyt operaattorilta erittelyn, josta ilmeni laskuttajaksi eräs nimeltä mainitsematon yritys, jonka nimestä jo pystyikin päättelemään laskutuksen kohteeksi ns. sisältöpalvelut. Tässähän ei sinänsä ole mitään kummallista, sillä kaikkihan soittoääniä sun muita logoja tilailee. Hassua sinänsä, ettei tämän kanssani keskusteleen henkilön tytär ollut havainnut moista, että samalla hän liittyi kyseisen lafkan kuukausimaksulliseen klubiin 😀 Tämä oikeastaan herätti minut pohtimaan aihetta kuinka monelle tällainen vahinkoliittyminen käy ja kuinka monella menee pidempi aika ennen kuin havaitsee edes kuuluvansa moiseen klubiin.

Tämän firman ja vastaavanlaistenkin putiikkien toiminta on toki laillista, mutta toisaalta minun mielestäni jos ei suoranaisesti tuomittavaa, niin ainakin moitittavaa. Tällaisissa mainoksissa joissa aikakauslehdissä kaupataan sisältöpalveluja tulisi olla kissankokoisin kirjaimin, että kun meiltä yhdenkin soittoäänen tai muun hilppeen tilaat, liityt automaattisesti kuukausimaksulliseen klubiin. Tämä tapaus myös osoittaa, ettei ihmisiä kiinnosta paskan vertaa ne paluuviestinä tulevat tiedotteet/tervetuloa-viestit, joissa kädestä pitäen opetetaan kuinka klubista erotaan.

Ei Kommentteja

Comments Closed