Oma URL-lyhennyspalvelu

Oletko joskus haikaillut omaa URL-lyhennyspalvelua? Allekirjoittaneella kävi suht hyvä tsäkä kun domain: jaam.me-oli vapaana, joten melkoisella kiireellä tuli kyseinen domain varattua ja polkaistua siihen YOURLS-pohjainen lyhennyskikkare tulille.

Lyhennyspalveluni löytyy siis osoitteesta: http://jaam.me – YOURLS on suhteellisen yksinkertainen asennettava omalle palvelimellesi ja sivustolta löytyykin erinomainen ohjeistus asentamiseen, joten en sitä tässä merkinnässä sen kummemmin käsittele eli kiireesti tutkailemaan sopivia vapaita domaineja ja omaa lyhennyspalvelua tulille.

Käyttökohteita omalle lyhennyspalvelulle löytyy useita ja itselläni se on tiheässä käytössä Twitterin kanssa. Esimerkiksi iPhone-sovellukset Tweetlogix ja Official Twitter Client tukevat mahdollisuutta valita lyhennyspalveluksi custom-vaihtoehdon eli tähän pystyy pienellä vaivalla virittelemään oman lyhennyspalvelunsa.

Oheessa pätkä, jolla saat oman YOURLS-pohjaisen lyhennyspalvelun toimimaan em. sovellusten kanssa: Lisää custom-riville seuraava osoite: http://domain.nimi/yourls-api.php?username=YOURLS_TUNNUKSESI&password=
SALASANASI&action=shorturl&format=simple&url=%@

Ei Kommentteja

Comments Closed