Nyt on sopiva hetki poistaa Adobe Flash!

13552-8442-Screenshot-2015-07-13-213411-l

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viime aikoina Adobe Flash Player:stä on löytynyt tukku haavoittuvuuksia. Vaikkakin näitä ongelmia on jo paikattukin oli vielä 12.7 paikkaamatta muutama vakava aukko. Olen kallistunut jo viime keväänä siihen, etten Flash Player:a enää tarvitse ja voin lämpimästi suositella vastaavaa muillekin. Kuitenkin jo niin moni palvelu toimii Flash-vapaasti, ettei siihen välttämättä kenenkään maailma romahda. Youtube toimii maalikkaasti HTML5-soittimella.

Siispä Flash menköön. Jos OS X – versiosi on 10.6 on poistotyökalu ladattavissa tästä linkistä. Vanhemmille 10.4 ja 10.5 – poistotyökalu löytyy täältä. Käsittääkseni viimeisin vuodettu exploit koskettaa myös Google Chromen Flash:a, vaikka sitä ajetaan “hiekkalaatikossa”, suosittelen sen kytkemistä pois päältä (about:plugins – etsi listalta Adobe Flash Player ja paina ‘Poista Käytöstä’).

Jos aivan välttämättä tarvitset Flash Player:a on suotavaa asentaa: ‘Click to Play’ – laajennus, joka estää Flash:n automaattisen käynnistymisen. Laajennus löytyy suosituimmille selaimille.

 

Ei Kommentteja

Comments Closed