Nokian infokäppyrän kertomaa…

Nokian Facebook-sivulla julkistettu vertailugrafiikka siitä miksi Lumia 920 on parempi kuin iPhone 5. Heh onhan se niinkin niin. Kuka mitäkin arvostaa ja mistä tykkää. Kivahan tuollainen “langaton” lataus on. Tosin kyllähän se on pitkälti markkinointikikka kuin oikea langaton lataus. Induktio-alustalle luurisi kuitenkin joudut laittamaan 🙂 Ihan hyviä pointteja kuitenkin tuossa Nokia esille nostaa. Kertokaapa minulle tyhmälle mitä lisäarvoa tällainen langaton lataus tuo? Saat pöydällesi kivan lämiskän josta kuitenkin lähtee se yksi piuha virtalähteeseen, joten tuskin vähentynyt johtoviidakko on se lisäarvo? 😛 Sen mitä tuosta Nokian langattomasta latausmosasta olen kuvia nähnyt niin sanotaan nyt kauniisti vaikkapa niin, että mieluummin tökkään sen yhden ohuen piuhan puhelimen persiiseen kuin pitäisin tuollaista lataushärpäkettä työpöydällä.

Markkinointiosasto varmasti on ollut pähkinöinä tämän “vallankumouksellisen” lataussysteemin kanssa. Tällaisia vastaavia on ollut jo muissa laitteissa kauan. Itselläkin Wii-ohjaimet latautuvat tuollaisella alustalla. Kunhan näemme tulevat älykodit, jossa koko kämppä on yhtä suurta induktio-pintaa ja kun voit jättää luurisi mihin tahansa ja se latautuu voinemme hyvillä mielin puhua langattomasta lataamisesta 😉

Tuleva Lumia vaikuttaa mielenkiintoiselta. Siinä on muutama “vau-tason” ominaisuus, eikä Windows Phone käyttis ole yhtään hassumpi tuotos. Oletan tulevankin mallin olevan yhtä jämäkkää tekoa kuin vaikkapa 800 jota olen päässyt usein hypistelemään, joten senkin suhteen Nokialla saattaa olla kultakimpale käsissään. Toisaalta vaikkei iPhone 5 tuonut mitään maata mullistavaa on se kuitenkin kelpo tuote. Kunhan pääsen hypistelemään molempia latelen tuomioni vasta sitten.

4 Comments

markokaartinen@gmail.com'

Marko

about 7 vuotta ago

En voi olla kommentoimatta tähän kuvaan liittyen :D 1. Kartat Omppu feilas karttojesa kanssa, totaalisesti. Kuvassa olevat 3D kartat ei täällä pohjolassa ainakaan toimi.. Ylläri. Nokian City Lens setti vaikuttaa vängältä lelulta, onhan siinä oikea karttakin - onhan? :D 2. Lataus Langaton lataus on oikeastaan jees vaihtoehto telakalle kun miettii, MUTTA Lumia 920 mukana tulee perushuttua eli piuha. Ei mitään langatonta lataussettiä vaan normi laturi+usbpiuha. 3. Lisälaitteet Omppuhan uudisti nappikuulokkeensa ja hyvä niin, ne vaikutti ihan päteviltä kuvien perusteella. Tosiasiassa mikä tahansa olisi parannusta niiden vanhoihin kuulokkeisiin, en pitänyt niistä ollenkaan. Kuvassa olevat Nokian lisälaitteet taas maksavat todennäköisesti hunajaa, Ompullekkihan on lisälaitteita vaikka kuinka paljon ja tuossa on listattu vain kuulokkeet - Nokian markkinointiväki pistää parastaan :D Nokian mukanahan tulee nappikuulokkeet ja taitaapi olla in-ear tyyppiset? 4. Käyttis Ompun käyttis on tuttu ja turvallinen sekä sitä on helppo käyttää ja sen oppii nopeasti. Lumiassa taasen on "tiilikäyttöliittymä" joka taas on itselle jotain uutta ja erilaista. En ole tuota WP 8 käyttistä ronkkinut joten siitä on paha sanoa yhtään mitään. 5. Värit Ompulla on iPhoneissa aina tainnut olla nämä kaksi väriä: musta ja valkoinen kun taas muissa laitteissa kuten iPodeissa on taas ollut värejä enemmän. Itse sinällään pidän jos on värejä enemmän kuten Nokialla on, mutta minne piruun katosi se sininen väri tuosta Lumia 920 väreistä? Sen olisin halunnut ennemmin kuin keltaisen. Itsekään en ole päässyt hypistelemään kumpaakan laitetta vaikka mielenkiinto olisi kova. Applella on kuitenkin yksi huomattava etu tällä hetkellä - se nimittäin aloitti jenkeissä myynnin tänään ja suomessa ensi viikolla kun taas Nokiasta ei tiedetä mitään - huoh.

fmatic

about 7 vuotta ago

1. Totta! Tämä oli paha moka iOS6:ssa, mutta toisaalta Googlen kartat odottavat hyväksyntää AppStoreen, joten eiköhän tästäkin toivuta. Nokian kartat ovat olleet ainakin aiemmin varsin laadukkaat, joten eiköhän tulevakin rokkaa. 2. Langaton lataus. Edelleen en näe tässä mitään lisäarvoa miksi hyppisin innosta. Kiva lisä, mutta ilmankin pärjää. 3. Lisälaitteita tosiaan löytyy molemmille yllin kyllin. On lähinnä markkinaosastojen kisailua siitä kuka paketoi parhaimmat mukaan, mutta toisaalta kaiken tarpeellisen saa hommattua kumpaankin vaikkapa jonkun muun valmistajan valikoimista. 4. Ompun käyttis on tosiaan tuttu ja turvallinen, mutta suljettu ja vanhanaikainen. Toisaalta ottaen huomioon Applen periaatteen: "kuka tahansa osaa käyttää ilman suurempia pohtimisia" en ihmettele, että se edelleen on se tuttu, turvallinen ja muutokset ovat hillittyjä. Windows Phone on kiva. Tiilihässäkkä on toimiva ja yksinkertaisuudessaan nerokas ja näyttävä. Nokian aparaateissa viehättää: "Bells and whistles". Omppulaitteissa pelkistetty tyylikkyys :) 5. Värit ovat kiva lisä. Niillä saadaan kosiskeltua massoja. Apple taas pidättäytyy omille tuotteilleen uskollisessa hillityissä ja harkituissa värimaailmoissa. Hyvä vai huono asia. En osaa sanoa. Omppuluureista voi sanoa, että yleensä ne toimii jos ei liikoja omin päin sorki. Windows Phone tarjoaa enemmän hypisteltävää ja silmäkarkkia. Mielenkiinnolla odottelen milloin nämä Windows Phone-mallit marssitetaan kaiken kansan saataville. HTC:n mallit kutkuttavat huomattavasti Nokiaa enemmän allekirjoittanutta. Hinnaltaan nämä luultavasti alittavat Applen iLuuri 5:n tullen mennen... Jännä oli huomata Samsungin julkistaneen hillittömän kokoisesta Notesta uuden version: http://gizmodo.com/5945272/samsung-galaxy-note-ii-hands+on-bigger-better - Korean-pojilla riittää uskoa tuotteisiinsa :)

markokaartinen@gmail.com'

Marko

about 7 vuotta ago

En koskaan ostaisi Notea - en ikinä. On se niin hillittömän iso. Ennemmin ehkä PadFonea suosittelisin niille jotka tuota lähtee miettimään, saapahan tabletti setin kanssa samaan syssyyn. Tuota olisi muuten hauska lähteä kokeilemaan. Eilen pohdiskelin lisää aihetta: Mikä puhelin seuraavaksi ja jos pitäisi valita HTC 8X ja Lumia 920 välillä niin hinta ja saatavuus jää tekijöiksi jotka ratkaisee taiston. Nokia pihtaa tietoa ja sehän se vasta ärsyttää :D

izmo67@hotmail.com'

Izmo

about 7 vuotta ago

Sellainen huomio tuohon "langattomaan" lataukseen jos kyseessä Xcover tyyppinen tuote (tiedän Nokia 920 tai 820 ei ole) tuollainenkin langattomuus olisi ihanaa. Ei tarvitsisi joka kerta avata suojaluukkua johdon kytkemistä varten ja tietysti sulkea. Antaa myös muotoilijalle hieman lisää vapauksia.

Comments Closed