NES Classics – Super Mario Bros

Pitihän tuolle GB Microlle pelejäkin hankkia lisää kun moisen kerta lahjaksi sain. Ensimmäisten joukossa oli lähes pienoinen pakko saada käsiinsä legendaarisen Nintendo NES-pelistä GBA:lle tehty uudelleenjulkaisu NES Classics: Super Mario Bros.

Varmaankin minun ikäisistä kavereista (1975 syntyneet) vähintään joka toinen on jollain tavalla törmännyt peliin Super Mario Bros. Joko NES:n tai kolikkopelin kautta. Miltäs sitten näyttää sieniä napostelevan viiksihemmon uudelleenjulkaisu GBA:lle?

Peli on lähes uskollinen käännös alkuperäisestä NES:n SMB:tä. Ohjaustuntuma on kutakuinkin samanlainen kuin alkuperäisellä laattaohjaimella vaikkei totuuden nimissä se on lähellä sitä muttei kuitenkaan täsmälleen samanlainen. Peli on hieman haastavampi kuin NES:n vastaava. Ensimmäisessä “kentässähän” NES:n versiossa vastaan päkyttää niitä herkkusienen näköisiä tyyppejä (Goomba), mutta GBA:n versiossa ne ovat korvautuneet Buzzy Beetle:llä eli niillä typerän näköisillä ötiäisillä joihin ei tulikukalla ampuminenkaan tuota minkään sortin vahinkoa…vitut!

Muuten en suuren suuria eroja alkuperäiseen havainnoinut tosin enpä ole vielä läpi sitä pelannutkaan. Vihulaiset ravittavat alkuperäistä vauhdikkaammin ja liikkuvat “hissit” sun muut tasot tuntuvat alkuperäisestä kapeammilta joten haastetta on hitusen enemmän kuin NES:n versiossa ja mikäs sen mukavampaa sillä alkuperäisen huitaisee kerran/pari läpi muutamassa hetkessä.

Ostoksena GBA:n versio ei ole huono eli osta pois jos sellaisen käsiisi saat. Satunnaisena viihteenä menee mallikkaasti, mutta mielummin pelaan sitä NES:llä kuin GBA:lla.

Lisäys: Huomasinkin sitten, että kyllähän ne ekan kentän Goombat ovat tallella. Omassa kappaleessani, jonka olin ostanut käytettynä olikin peli jo kertaalleen pelattu läpi eli siksi vihulaiset olivat näitä rassaavia kypäräpäisiä hemmoja ja siksi peli tuntui normaalia vaikeammalta. Ei muuta kuin pelin täydellinen resetointi eli käynnistäessä “olkanapit” L ja R pohjaan ja pelin sai alkuperäiseen tilaansa 🙂 Nyt pitempään peliä tahkonneena ovat pelin kontrollit alkaneet lievästi ärsyttämään. Kontrollit eivät ole just vaan melkein. Tuhansia kertoja NES:n SMB:tä pelanneena ovat mänööverit iskostuneet selkärankaan ja vastaavia GBA-versiolla toteuttaessa homma ei mene läheskään niinkuin pitäisi. Nappeja on todellakin painettava kunnola eikä NES:n tyyliin vähän sinne päin kevyesti “hipaisten”. Ei ole ensimmäinen eikä toinenkaan kerta kun henki on lähtenyt kun hyppy ei olekaan mennyt putkeen ja samalla kaavalla millä se olisi NES:n laatalla onnistunut sata varmasti. Kontrolleihin olisi mielestäni pitänyt hieman kiinnittää huomiota, mutta tällaisenaankin peli menettelee ja säilyy kokoelmissani varmasti, mutta kun on nähnyt 1000 ja yks Super Mario Bros – versiota ja kloonia niin…

Ei Kommentteja

Comments Closed