mp3-tiedostojen muuntaminen m4b – muotoon

Aina silloin tällöin tulee kuunneltua äänikirjoja, joita etenkin suomessa myydään useinmiten mp3-muodossa ja pieniksi palasiksi pilkottuna. Voihan ne toki sellaisenaan siirtää suoraan iPod-soittimeen, mutta tällöin ei päästä nauttimaan täysin iPod:n tarjoamista toiminnoista äänikirjoille eli esimerkiksi keskeyttäessäsi äänikirjan kuuntelun joudut kelailemaan takaisin oikeaan kohtaan, Näin ainakin iPod Nano 5G -soittimessa jos kyseessä ovat mp3-tiedostot.

Windowsille löytyy sovellukset, joilla mp3:t saa konvertoitua iPod:n äänikirjojen mutoon eli m4b. Vastaavaa tuli etsiskeltyä pitkään Linuxille, sillä en pelkän äänikirjan muuntamisen vuoksi viitsisi aina käynnistää Windows 7:n puolelle.

Zak

Ensimmäinen löytämäni konvertteri oli Zak, jolla on mahdollista kääntää mp3-tiedostot MP4/M4A/M4B-muotoihin. Zak on Python pohjainen sovellus, joka hyödyntää pygtk modulia.

Riippuvuudet: python, pygtk, gtk+, madplay ja ffmpeg.

Asentaminen:

Omassa Ubutnu 10.10-pohjaisessa järjestelmässä en saanut Zak:a toimimaan kunnolla, mutta esittelen sen silti jos se jossain järjestelmässä suostuisi toimimaan.
Varmista ensin, että kaikki yllä olevat sovellukset ovat asennettuna eli sudo apt-get install python pygtk2 vte gstreamer gstreamer-python madplay ffmpeg
Lataa tar-paketti täältä
Pura lataamasi paketti: tar xzf zak-0.3.tar.gz
Komenna: cd zak-0.3/
Komenna: sudo python setup.py install
ja aja komentoriviltä: zak

m4baker

Huomattavasti paremmin toimiva sovellus tottelee nimeä: m4baker, joka toimi erinomaisesti omassa Ubtunssani. Siispä asentelemaan:

Asennus:

Ensin asennetaan riippuvuudet: sudo aptitude install build-essential checkinstall mpeg4ip-utils sox faac python-qt4 libsox-fmt-all

Seuraavaksi mp4v2:
wget http://mp4v2.googlecode.com/files/mp4v2-1.9.1.tar.bz2
tar -xf mp4v2-1.9.1.tar.bz2
cd mp4v2-1.9.1
./configure
make
sudo checkinstall
cd

Asennetaan m4baker:

wget http://m4baker.googlecode.com/files/m4baker-0.1.91.tar.gz
tar -xf m4baker-0.1.91.tar.gz
cd m4baker-0.1.91/
sudo checkinstall python setup.py install

Suorita GNOME:n valikosta m4baker

Ei Kommentteja

Comments Closed