Mobiiliblogaamisen työkalut!

Kuten monet blogissani vierailleet saattoivat huomata oli tämä sivusto pitkään jäissä. Pääasiassa toinen blogiprojektini FMDX.tk vei kaiken liikenevän aikani, joten wanha ja uskollinen RG jäi vähemmälle huomiolle. Mielessä siinti kuitenkin ajatus elvyttää tämäkin ja tutkaillessani silloista käytössä ollutta yksinkertaista “flatfile”-pohjaista blogialustaa tulin siihen tulokseen, että se vaan on ihan liian rajoittunut miellyttävään blogaamiseen. FMDX.tk – blogini hyrrää WordPressin avustuksella hienosti ja toimivan ja laadukkaan alustan kanssa kirjoitusintokin on ollut riittävää. Siispä RaivoGalleriakin sai allensa WordPressin, joka tuo tullessaan ihan uusia mielenkiintoisia ulottuvuuksia tullessaan mm. mobiiliblogaamisen.

Periaatteessa millä tahansa puhelimella, jossa vain löytyy nettiselain pääsee väkertämään blogipostauksia miltei mihin tahansa alustaan, mutta allekirjoittanut on siitä onnellisessa asemassa, että omistan android-pohjaisen älypuhelimen jonka myötä mobiiliblogaaminen tehostuu omiin mittasuhteisiinsa. Mietitäänpä tilannetta, jossa blogaaja on tietokoneen ulottumattomissa, mielessä siintää tajunnan räjäyttävä blogikirjoitus ja samassa yhteydessä näet mielenkiintoisen kohteen kuvattavaksi jonka haluat liittää blogaukseesi, mutta voi tuska ja suru mukanasi ei tietenkään ole kameraa ja mietiskelet pää sauhuten kuinka tämän tilanteen selvittää?

Aikaansa seuraava teknofriikki kiskaisee taskustaan älypuhelimen, napsauttaa kännykän kameralla kuvan, käsittelee sen puhelimen simppelillä kuvankäsittelyohjelmalla, siirtää valmiin kuvan kuvankäsittelyohjelman share-toiminnon avulla suoraan WordPress-sovellukseen, naputtelee tajunnan räjäyttävän blogikirjoituksen ja julkaisee artikkelin. Utopiaa? Ehei! Tämä on nykypäivää ja saatavilla moniin älypuhelimiin. Näin hommat toimii android-pohjaisessa HTC Herossani: “Otetaan kuva tai lisätään puhelimen muistikortilla jo oleva kuva kuvankäsittelysovellukseen, muokataan, siiretään WordPress-sovellukseen, kirjoitetaan blogiteksti, lisätään tagit, valitaan kategoria ja julkaistaan…helppoa, tehokasta ja vaivatonta.

Mobiiliblogaaminen oli yksi innoittajani “uuden” RaivoGallerian parissa. Usein parhaimmat ideat tuppaa tulemaan jossain muualla kuin tietokoneen äärellä. Pokkarikamerakaan ei silloin välttämättä ole mukana, mutta kännykkä kulkee mukana aina. Näillä työkaluilla onnistuu mobiiliblogaaminen erinomaisesti ja hyvän blogausidean pälkähtäessä päähän kaukana tietokoneesta pystyy ideansa leiskauttamaan kaiken kansan tietoisuuteen tuoreeltaan.

WordPress for android

Sovellus tehokkaaseen mobiiliblogaamiseen, jonka avulla on mahdollista hallita varsin laajasti useampaakin blogia. Oheisessa kuvaruutukaappauksessa näkyy molemmat WordPress-pohjaiset blogini joiden hallinta on helppokäyttöisen käyttöliittymän avulla mukavaa. Tärkeimmät toiminnot tehokkaaseen blogaamiseen on ympätty hienosti tähän sovellukseen: Uuden blogauksen kirjoittaminen, blogauksen editointi ja poistaminen kuuluu vakiovarusteisiin.

Ylläoleva kuvaruutukaappaus kirjoitustilasta. Kaikki tärkeimmät osiot löytyy!

Blogauksen jälkieditointi sujuu varsin näppärästi.

Valmiin blogimerkinnän esikatselu

Lisäksi työkaluista löytyy mm. kommenttien hallinta ja mahdollisuus “geotagata” blogauksensa. Luonnollisesti aivan kaikkia ison veljen hienouksia ei tästä löydy, mutta tällaisenaankin varsinainen himoblogaajan tehotyökalu!

Lataa:

Ei Kommentteja

Comments Closed