MIUI-SGT for Samsung GalaxyTab

MIUI tai MIUI.us on alunperin kiinalaisten android-harrastajien tuottama ROM, jota eri aktiiviset sovelluskehittäjät ovat tuottaneet mitä moninaisimmille android-alustoille. Suosittelen ensiksi lukaisemaan vaikkapa Rollen mainoin bloggauksen MIUI:sta. Tiivistetysti MIUI on hyvinkin iOS-henkinen alusta, joka lainailee miellyttävimpiä ominaisuuksia iOS:sta olematta kuitenkaan surkea kopio vaan siitä on poimittu parhaimmat palat ja yhdistetty kauniisti android:n toimintoihin. Käyttöliittymä on hiottu ja tyylikäs. Kaikki tärkeät toiminnot ovat käden ulottuvilla ja iOS-fanina tykästyin välittömästi tapaan jolla MIUI:ssa ei ole erillistä kotivalikkoa ja launcheria vaan kaikki kuvakkeet ovat aivan kuin iOS:ssa.

MIUI-SGT

On MIUI-porttaus Samsung GalaxyTab GT-P1000-laitteelle eli 7″ GalaxyTab:lle. Tätä kirjoittaessa SGT on edennyt versioon 1.12.31 ja mainittakoon tässä samalla, että SGT on vain muutaman harrastajan ylläpitämä, joten se ei päivity aivan yhtä ripeästi kuin MIUI.us, mutta se ei mitenkään heikennä SGT:n vetovoimaa, sillä yksinkertiasesti kaikki tarpeellinen ja hieman ylikin toimii mallikkaasti. Akun kesto on erinomaista luokkaa ja vaikka vielä kehityksen tässä vaiheessa on joitain yksittäisiä ongelmia uskallan suositella tätä päivittäiseen käyttöön. Olen käyttänyt tätä kohta pari kuukautta, eikä paluuta ole enää ainakaan TouchWiz-pohjaisiin virityksiin. Joissain laitteissa MIUI:n landscape-tuki on aiheuttanut ongelmia tai se ei ole toiminut alkuunkaan, mutta ainakin SGT:ssä se toimii ongelmitta.

Asentaminen

Monia saattaa hieman arvelluttaa asentaa vaihtoehtoinen ROM laitteeseensa. Onhan kyseessä kuitenkin laite, jota ei aivan joka päivä tule ostettua, joten pelko laitteen rikkoutumisesta on toki aiheellinen, mutta maltilla ja ohjeet tarkasti lukien ja sisäistäen harvoin saa aikaiseksi mitään peruttamatonta. Kuitenkin onneksi on aina mahdollisuus palata entiseen ja tunnen vain joitakin tapauksia, joissa asentaminen on pimentänyt lopullisesti koko laitteen. Tällöinkin useinmiten ongelmat johtuvat siitä, ettei innokas asentaja ole seurannut ohjeita tarkasti. Tähän alkuun on kuitenkin enemmän kuin suotavaa mainita, että jotain odottamatonta voi tapahtua, eikä allekirjoittanut ota minkäänlaista vastuuta jos onnistut säheltämään laitteesi solmuun. Jokainen kokeilee aina omalla vastuullaan.

Jos olet jo aiemmin kokeillut jotain vaihtoehtoista ROM:a laitteessasi, joka hyödyntää ext4-tiedostojärjestelmää kuten vaikkapa Overcome:a on MIUI-SGT:n asentaminen varsin helppo toimenpide.Lataa MIUI-SGT täältä, tee vaikkapa Titanium Backup:lla varmistukset sovelluksistasi, siirrä lataamasi ROM-paketti SD-kortillesi, käynnistä GalaxyTab recovery-tilaan, aja: wipe data/factory reset, wipe cache & wipe dalvic cache, valitse zip installer, valitse MIUI:n asennuspaketti ja suorita asennus.

Asennus kun laite ei ole jo valmiiksi ext4

Jos laitteesi on tehdasasetuksilla tai olet asentanut jonkin muun vaihtoehtoisen ROM:n kuin Overcom:n, BOCA:n tai CM7:n laitteesi melkoisella todennäköisyydellä ei käytä ext4-tiedostojärjestelmää, joten asentaaksesi MIUI-SGT:n joudut tekemään hieman enemmän töitä asentamisen eteen, mutta se ei kuitenkaan ole ylitsepääsemätöntä salatiedettä.

Alkuvalmistelut: Lataa aiemmin mainittu MIUI-SGT:n “asennuzippi”. Kipaise Overcom:n sivustolta koppaamaan kyytiin paketit GB-Stock-Safe-v5.zip ja Overcome_Kernel_v4.0.0.tar GB-Stock-Safe-paketista löytyvät kaikki tarpeelliset kilkkeet kuten mm. Odin ja tarvittavat ajurit GalaxyTab:lle Windows:ssa. Tällä menetelmällä voi itseasiassa asentaa minkä tahansa muunkin ROM:n, joka hyödyntää ext4-tiedostojärjestelmää, eikä itsessään sisällä muunnosprosessia kuten vaikkapa Boca ROM:n.

 1. Avaa SAMSUNG_USB_Driver_for_Mobile_Phones_x86 ja aja se. Tämä uudelleenasentaa ajurit ja poistaa kaikki vanhemmat ajuriversiot jos sellaisia löytyy.
 2. Liitä GalaxyTab piuhalla koneeseesi ja anna Windowsin suorittaa tarpeelliset ajuriasennukset ja kun homma on valmis irroita laite piuhasta.
 3. Poista kaikki ylimääräiset USB-härvelit koneestasi ja avaa Odin ja kun sovellus on täysin latautunut kytke GalaxyTab uudelleen tietokoneeseen
 4. Sammuta GalaxyTab kokonaan ja aseta tabi ns. Download-tilaan painammalla “Volume Down” ja “Power” – nappuloita samanaikaisesti.
 5. Kohdassa ID:COM pitäisi nyt näkyä keltaisella että laitteesi on kytkettynä
 6. Sijoita tiedosto gt-p1000_mr.pit kohtaan PIT ja vastaavasti kohtaan PDA valkkaa: GB_Stock_Safe_v5.tar
 7. Vaihtoehdot: Re-partition, Auto Reboot ja F. Reset Time tulee olla valittuna. Paina nyt Start
 8. Kun laitteesi käynnistyy uudelleen irroita se piuhasta. Paina Odin:ssa reset ja palauta GalaxyTab download-tilaan välittämättä mahdollisesti eteen tulevista alkuasetuksista.
 9. Kytke laitteesi takaisin piuhaan Overcome_Kernel_v4.0.0.tar kohtaan PDA ja paina start
 10. Kun tab käynnistyy uudelleen pysyy se nyt mustana. Älä panikoi sillä tämä vaihe on äärimmäisen pitkä ja kuulet satunnaisesti robottimaisen naisen äänen kertovan kuinka muuntamisprosessi etenee eli tässä vaiheessa laitettasi muutetaan ext4-muotoon. Maltti on valttia. Vaihe kestää pitkään!
 11. Kun muunnos on valmis käynnistä laitteesi Recovery-tilaan eli Tab suljettuna paina “VolUp” ja “Power” samanaikaisesti alas
 12. Aja: wipe data/factory reset, wipe cache & wipe dalvic cache, valitse zip installer, valitse MIUI:n asennuspaketti ja suorita asennus.
 13. Boottaa ja olet onnistuneesti asentanut MIUI-SGT:n
 14. Viimeisenä vaiheena on jossain vaiheessa aiheellista suorittaa BatteryStats Reset, joka löytyy Recovery-tilasta. Lataa laitteesi 100% ja mene recovery-tilaan ja valitse Wipe BatteryStats

Onnistuneen asentamisen jälkeen päästänkiin räpeltämään ja tutustumaan uuteen leluun. Alla muutama kuvaruutukaappaus MIUI-SGT:stä.

Kysyttävää, kommentoitavaa, ongelmia? Kysy ihmeessä kommenttiosiossa. Jotkut yllä olevista linkeistä saattavat olla pidempiäkin aikoja saavuttamattomissa, joten allekirjoittaneelta voi kysellä vaihtoehtoisia latauslinkkejä.

 

1 Comment

enkerro@gmail.com'

NuolijasSydän

about 7 vuotta ago

Kiitos artikkelista ja ohjeista. Täytyypä kokeilla minkälainen tämä on.

Comments Closed