Mitäpä DX-Kuuntelurintamalla tulevaisuudessa?

Siinäpä mielenkiintoinen kysymys. Vaikka olenkin silloin tällöin provosoinnin hengessä epäillyt DX-Kuuntelun tulevaisuutta, niin uskon kuitenkin, että DX-kuuntelu jatkuu entisellään vielä pitkään. Harrastaminen tuskin(?) merkittävästi muuttuu suuntaan tai toiseen.

Niin kauan kuin lyhytaalloilla ja FM:llä (unohtamatta MW & LW jne.) on elämää on varmasti myös jonkinlainen lauma niitä kuuntelemassakin ja niin kauan kuin yksikin asema vastaa DX-Kuuntelijoiden raportteihin myös harrastamisen perusmuoto säilyy entisellään. Sydämestäni kuitenkin toivon, että myös nauhoitukset tultaisiin hyväksymään tasavertaisena todisteena kuuntelusta.

Miten sitten järjestötoiminta? Varmaan SDXL menestyy vielä vuosia ja niin kauan kuin löytyy puuhamiehiä ja työjuhtia pyörii liitto mallikkaasti. Joskushan on heitelty ilmaan Radioamatöörien ja DX-Kuuntelijoiden yhteisestä liitosta. Ehkäpä sellainen voisi olla hyvä idea, mutta käytännössä se ei toimi. Yhteinen liitto ajamaan
kaikkien radioharrastajien etuja on jo ideana niin kunnianhimoinen, ettei siitä VOI koskaan tulla mitään.

Jokin radioharrastamisen osa-alue jäisi kuitenkin sivuosaan tai joutuisi pahimmillaan jopa ylenkatsotuksi ja tuntien kummankin järjestön elitistiset piirteet on moinen dilemma käytännössä mahdoton. Jos sellainen joskus syntyisi, niin viimeistään paikallistasolla kohdattaisiin suuria ongelmia. Meidän kulmillahan ollaan yritetty ehdottaa Hamssien ja DX-kuuntelijoiden (niiden vähäisten) välille yhteistyötä, mutta vastapuolelta eli radioamatööreiltä ei moiseen halukkuutta löydy. Olisihan se melkoista raja-aitojen kaatamista jos muutama DX-Kuuntelija päästettäisiin temmeltämään radiomatöörien puuhamaahan.

Toistaiseksi on järkevää minun mielestäni olla omaa liittoa, siis jos minun mielipidettäni kysytään. Yhteistyö vaan ei toimisi koskaan kaikkia osapuolia tyydyttävällä tavalla. Liitotasolla läheinen yhteistyö on ok.

Toisaalta jos yhteinen järjestö joskus syntyisi, niin mikä ettei siihen tulisi liityttyä ja onhan moni radiomatööri myös DX-Kuuntelija ja päin vastoin.

Ei Kommentteja

Comments Closed