Mielenkiintoiset sähköpostisovellukset luuriin, tablettiin ja pöytäkoneelle

Hiljaiselo blogissa on päättynyt ja onkin hyvä aika katsastaa uusia ja mielenkiintoisia sähköpostisovelluksia. Sparrow oli pitkään oma ykkössovellukseni niin pöytäkoneella kuin iPhonessa, mutta Googlen nyysittyä Sparrow-tiimin siipiensä suojaan sovellus ei juurikaan ole päivittynyt vaan parhaat palat ovat siirtyneet osittain Googlen omaan Gmail-sovellukseen. Muutama uusi tulokas on vaivihkaa hiipinyt markkinoille. Näistä olen katsastanut Mailbox:n iPhonelle, AirMail:n OS X:lle ja Incredimail:n iPad:lle.

 

Mailbox for iPhone

 

IMG_3001IMG_3003IMG_3004IMG_3005IMG_3006

Pääsin pitkällisen jonottamisen jälkeen käsiksi Mailbox-sovellukseen, joka onkin hyvin toteutettu monipuolinen sähköpostisovellus Gmail:n. Tykästyin välittömästi tarjolla oleviin “pyyhkäisyeleisiin” sekä pelkistettyyn, mutta tyylikkääseen käyttöliittymään. Oikeastaan tärkeimmät toiminnot ovat hyvin esillä yllä olevissa kuvissa. Muuta sen ihmeempää ei ole tarjolla, mutta nämä ominaisuudet tekevät tästä kätevän sovelluksen sähköpostien lukemiseen ja jatkokäsittelyyn. Mailbox on ladattavissa ilmaiseksi AppStoresta, mutta päästäksesi käyttämään sovellusta joudut jonottamaan. Jonossa käkittyäsi aikasi pääset lopulta käpistelemään Mailbox:a. Pulju on varmasti ajatellut tämän olevan loistava markkinointikikka ja hypetystä lisäävä, mutta pahin moka on tapahtunut siinä jos menet palauttamaan puhelimesi  varmuuskopiosta eipä Mailbox:n enää olekaan pääsyä eikä entistä henkilökohtaista koodia tunnisteta, joten ainoa mahdollisuus on palata takaisin jonottamaan.

 

AirMail for OS X

 

files.php

 

AirMail on tällä hetkellä beta-vaiheessa oleva OS X:lle väkerretty sovellus. Käyttöliittymältään onnistunut ja kevyt sähköpostiohjelma. AirMail tukee IMAP-protokollan sähköpostilaatikoita, joten Gmail ja muut vastaavat ovat suoraan tuettuja. AirMail:n voi linkittää Dropbox-tilinsä, jolloin sitä voidaan käyttää liitteiden lähettämiseen. AirMail tukee monia Gmail:n toimintoja kuten ‘Priority Inbox’, Tunnisteet ja viestien arkistointi. Sovellus sisältää muutamia mielenkiintoisia ominaisuuksia kuten viestilistan teemat, mahdollisuus valita erilainen ilmoitus eri sähköpositileille saapuville viesteille sekä lähettäjien avatarin ja yhdistetyn saapuneiden viestien laatikon, josta näkee kerralla kaikkien tilien saapuneet viestit yms. Jos olet aiemmin käyttänyt Sparrow:a tässä sovelluksessa on paljon tuttua. AirMail on tällä hetkellä julkisessa beta-testauksessa ja se on ladattavissa AirMail:n sivuilta.

 

IncrediMail for iPad

 

d1-730x531

 

iPad:n oma Mail-sovellus on ihan kiva eikä siitä juurikaan ole pahaa sanottavaa. Sparrow:sta lupailtiin pitkään iPad-versiota, jota ei kuitenkaan koskaan sattuneesta syystä tullut. Tuli Gmail 2.0, mutta vihdoin on tarjolla iPad-alustalle tyylikkäästi toteutettu sovellus: Incredimail. Pidän valtavasti sovelluksen tavasta läväyttää viestit näytölle. Sovelluksesta huomaa, että se todellakin on suunniteltu tabletille. Sovellus tukee IMAP-protokollaa käyttäviä palvelimia eli Gmail, Yahoo! ja vastaavat ovat suoraan tuettuja. Sovellus sisältää usean tilin tuen lisäksi yhdistetyn saapuneiden viestien laatikon, jossa siis näkyvät kaikkien tilien saapuneet viestit kerralla, liitteiden lähetys, lähettäjien kuvat napataan Facebook:sta, linkkien esikatselu jne. Pikakokeilussa tykästyin sovellukseen ja jään mielenkiinnolla seuraamaan mihin suuntaan sovellus tulee kehittymään. Tällaista mielestäni iPad:lle on kaivattu pitkään.

 

 

Ei Kommentteja

Comments Closed