macOS: Palautusosion luominen ilman uudelleenasennusta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuten aiemmassa bloggauksessani totesin tilanteesta, jossa macOS Sierrassa palautusosio jostain syystä katoaa esim: beta-versioita testatessa on palautusosion luominen hieman kinkkisempää aiempiin OS X – versioihin verrattuna. Ainakaan Recovery Partition Creator ei palautusosiota pystynyt tekemään, vaikka viimeisimmässä versiossa on tuki Sierralle minulla se ei toiminut. Helppoahan toki on asentaa koko järjestelmä uudelleen tai tehdä uudelleen asennus siten, ettei mitään tietoa katoa. Entä jos olet tehnyt järjestelmääsi joitain elintärkeitä muutoksia ja twiikkauksia, joita olisi työlästä palautella alusta alkaen tai et ole muistanut tehdä järjestelmästäsi täydellistä varmuuskopioita esimerkiksi Carbon Copy Clonerilla, joka kloonaa varmistukseen myös palautusosion kunhan se on valittuna asetuksista?

Onneksi pienellä kikkailulla palautusosion voi luoda uudelleen myös Sierrassa. Suosittelen kuitenkin ensisijaisesti tekemään uudelleenasennuksen ja vain käyttämään allaolevaa ohjetta jos tiedät varmasti mitä olet tekemässä. Jokainen käyttää skriptiä omalla vastuullaan!

  1. Lataa Lion Recovery Update (kyllä luit oikein Lion!) Osoitteesta: http://support.apple.com/kb/dl1464
  2. Lataa macOS:n asennuspaketti AppStoresta
  3. Klikkaa hiiren oikealla namiskalla macOS asennuspakettia ja valitse: Näytä pakkauksen sisältö ja mene kansioon -> Contents/SharedSupport/ kopioi sieltä InstallESD.dmg ‘Lataukset’ kansioosi (Downloads)
  4. Lataa recovery.sh.zip – tiedosto ja pura se latauskansioon voit tutkailla halutessasi skriptin sisällön mieleisessä tekstieditorissa, jotta näet mitä se käytännössä tekee.
  5. Avaa pääte ja anna komennot: chmod +x ~/Downloads/recovery.sh ja kyseisen komennon suorittamisen jälkeen aja komento: sudo ~/Downloads/recovery.sh
  6. Odota rauhassa että komento suoritetaan läpi
  7. Kun komento on suoritettu pitäisi palautusosio löytyä taas levyltäsi. Voit testata sen toimivuutta käynnistämällä koneen uudelleen ja käynnistyäänen jälkeen välittömästi painaa Command ja R näppäimet pohjaan.

 

Ei Kommentteja

Comments Closed