OS X: Palautusosio kadonnut?

Muutaman kerran olen törmännyt tällaiseen ongelmaan, etenkin jos olen kikkailut OS X beta-versioiden kanssa, että palautusosio on kadonnut jonnekin. Ärsyttävä, mutta onneksi helposti korjattava ongelma. Toki vaatii pientä kikkailua tai koko järjestelmän uudelleen asentamisen. Palautusosion luomiseen on onneksi olemassa näppärä työkalu nimeltään: Recovery Partition Creator. Tarvitset tämän lisäksi ainoastaan käyttämäsi käyttöjärjestelmä-version asennuspaketin ja Recovery Partition Creator hoitaa loput.

Työkalun käyttö on suoraviivainen toimenpide. Valitaan kohdelevy, jonne palautusosio halutaan luoda ja annetaan skriptin hoitaa loput. Skripti kysyy myös käyttöjärjestelmän asennuspaketin sijaintia ja kun se on valittu osion luominen aloitetaan.

Recovery Partition Creator – työkalu tosin ei jostain syystä toimi macOS Sierran kanssa tai ainakaan minä en sitä ole saanut toimimaan. Esittelen myöhemmin kuinka palautusosion saa väkerrettyä ilman käyttöjärjestelmän uudelleenasennusta macOS Sierrassa.

Ei Kommentteja

Comments Closed