Lupaehdot uhkaavat kaataa Radio Jyväskylän!

Näin raflaavasti uutisoi tämän aamun Keskisuomalainen. Artikkelin pohjalta selviää, että radioketju SBS Finland pelkää, että Radio Jyväskylän ja monen muun paikallisradion sekä mahdollisesti Iskelmä-kanavan toiminta loppuu, jos ketjun saamat ennakkotiedot radioiden tiukoista lupaehdoista toteutuu.

Sanottakoon, että näinkin kuormitetulla ULA-bandilla tulen tervehtimään ilolla jos edes muutama asema vaikenisi eikä tilallekaan löytyisi ehtoja täyttävää yrittäjää. Harmillista olisi Radio Jyväskylän mahdollinen loppuminen joka ainakin musiikkitarjonnaltaan poikkeaa virkistävästi monista soittorasia-tyyppisistä asemista. Iskelmää en jäisi kaipaamaan hetkeksikään sillä mielestäni Iskelmä tyylilajina on itsensä perkeleen keksintöä ja moinen ylipirteä radiokanava joutaisi Radio Novan kanssa kiivasta kyytiä romukoppaan jonne joutaisivat myös niin YleX, Uusikiss kuin NRJ Energy.

SBS:n varatoimitusjohtaja peräänkuuluttaa kilpailua eikä paluuta 80-luvulle jolloin vaikkapa Radio Jyväskylä kilpaili ainoastaan YLEn kanavien kanssa. Minä en niinkään ymmärrä, että toistakymmentä asemaa kuormittaa bandia ohjelmilla joilla oikeastaan ei ole kenellekään mitään sanottavaa / annettavaa ja jokainen täälläkin kuuluvista asemista olkoonkin erityyppisiä sortuvat saman toistoon päivästä toiseen…soittolistat jyräävät.

Otetaanpa esimerkkinä helvetin esikartanoiden virallinen ääni Radio Nova. Aamun ylipirteät juontajat rupattelevat leppoisia ja pyytävät aamulla tienpäällä olevia autoilijoita ja muita aamuvirkkuja soittamaan / tekstaamaan suoraan lähetykseen niin keli kuin liikennetietoja ja näin Marko-Petteri Toijalasta voi tuntea suunnatonta mielihyvää ja tuntea itsensä tärkeäksi kun hän saa suorassa lähetyksessä kertoa, että älkää hyvät ihmiset ohitelko kun on niin huono keli. Väliin soitellaan mitäänsanomatonta eurohumppaa ja tietysti Eros Ramazottia ja mikä se yks hippiäinen taas olikaan…Juanesia. Joskus toimittaja saattaa villiintyä ja soittaa jopa Uniklubia tai The Rasmusta jos oikein vallattomalla tuulella on. Biisit saman kaavan mukaisesti soittolistalla. Leppoisaa jutustelua väliin liikennetiedoituksia ja uutisia…harmitonta ketään loukkaamatonta “aikuisten ohjelmaa”.

No sitten se toinen eli Iskelmä….AAAAAAAAAAAAAARGH! Ei ei ei ei ei! Jos joku haluaa kiduttaa minua köyttäkää tuoliin kiinni ja pistäkää kuulokkeiden kautta Iskelmä soimaan ja voin vannoa että tunnin sisällä kerron kaikki synkimmätkin salaisuuteni…Ylipirteää kuuntelijoiden kosiskelua ja “mä olen sun kaveri” – leikkimistä. Joutaakin lopettamaan moinen hömppäkanava…

Tiukentuneet lupaehdothan eivät vielä ole selviö vaan ne tulevat valtioneuvoston käsittelyyn ensi keskiviikkona.

edit. Auts! Niinhän siinä sitten kävi että sekä Radio Nova ja Iskelmä pitivät toimilupansa. Näyttää muutenkin noita asemia tulevan lisää, että siinä sitä sitten riemua riittää. Kyllä kaipaisin lämpimästi jotain uudenlaista formaattia kun alkaa hiljoksiin kyllästyttämään tämä saman kaavan mukaiset soittorasiat ja YLEn asemia en kerta kaikkiaan jaksa kuunnella 🙂

Ei Kommentteja

Comments Closed