LaFonera:n “puukottaminen”

Juu ei. kyseessä ei ole opas: “Näin hakkeroit LaFonera-purkkiasi”, sillä moisia on jo netskun syövereissä vaikka kuinka. Harmillista sinänsä, että softaversiolla 0.7.1r2 nämä perinteiset kikat eivät toimi ja ilmeisesti on liikkellä jo purkkeja joissa on jo valmiina 0.7.1r2 jota ei näin ollen palauteta aiempaan versioon. Omani tuli versiolla 0.7.1r1 ja sainkin laitteesta SSH:n pyörimään ja sain yhdistettyä purkkiin ja kaiken piti olla ok, mutta siitä huolimatta jotain meni poskelleen ja 0.7.1r2-päivitys livahti purkkiin jostain kolosta.

Joku saattaa jo innokkaana viittilöidä, että: “Poika resetoi boksisi ja vanha softaversio palautuu käyttöön”. Arvatkaapa olenko kokeillut? Neljää erilaista restetointi-metodia olen yrittänyt ja 0.7.1r2 istuu tästäkin huolimatta purkissa kuin tauti.

Jokainen valveutunut Foneran-puukottaja on varmasti tietoinen siitä, että 0.7.1r2-versioon olisi jo olemassa kikka jolla SSH:n saa käyntiin. Muhblog-nimellä kulkevassa blogissa kaverit nimeltään Stefan ja Michael hehkuttavat keksineensä keinon ja projekti kulkee nimellä: Koodinimi: Kolofonium. Kaverukset ilmoittavat, ettei kikka kuutosta julkaista ennen kuin todistettavasti löytyy ensimmäinen purkki, jossa on jo valmiina softaversio: 0.7.1r2

Kun seurailee blogin kommentteja etenkin viimeistä merkintää, joka on lätkäisty ilmoille 28.2.2007 maininnalla. “Vielä muutama päivä poijjat ja tytöt ennen kuin suuri ja mahtava Kolofonium julkistetaan”. Skeptisimmät kommentoijat ovat sitä mieltä, että koko viritys on silkkaa bull shittiä ja raskaamman luokan vedätys. Tiedä häntä onko asia näin, mutta en vain itsekään näkisi syytä pihdata tietoa jos kikka kuutonen on keksitty ja toimivaksi havaittu. Liekö tarkoitus nostattaa kohua ja saada asialle mahdollisimman paljon näkyvyyttä vrt. digikikkelin kasvattamista.

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan mitä tuleman pitää. Hieman tietysti olen skeptinen tällaisen etukäteen rummuttamisen suhteen: “Me tehtiin se”!, eikä missään kuitenkaan vaivauduta kertomaan, että miten se tehtiin…Jotenkin tulee vain mieleen männä vuonna Toorcon-konferessissa meuhanneet “hakkerit”, jotka väittivät löytäneensä 30 kriittistä turva-aukkoa selaimesta, joka kuitenkin lopulta osottautui turhaksi puheeksi. Paljon melua tyhjästä?

Ei Kommentteja

Comments Closed