Kuinka formatoida USB tikku, joka ei formatoidu Macilla

Moni on saattaunut törmätä kyseiseen ongelmaan, ettei jokin USB tikku suostu enää näkymään koneella, eikä sitä saa formatoitua. Joissain tapauksissa ongelmaan auttaa Mac:n levytyökalun ‘Korjaa’ – toiminnon käyttö, mutta eteen saattaa tulla tilanteita, ettei sekään auta. Seuraava kikka on itselläni auttanut lähes kaikkiin alustusongelmiin.

 

Tikun korjaaminen jälleen alustuskelpoiseksi.

Laita ongelmallinen tikku kiinni koneeseen ja etsitään ensimmäisenä laitetunnus, joka on liitetty käyttämällesi USB tallennusvälineelle avaamalla Pääte ja komentamalla:

diskutil list

Eteen pitäisi tulla liuta tunnuksia tyyliin /dev/disk0 , /dev/disk1 jne. Etsi USB tallennusvälinettäsi vastaava tunnus. Komenna seuraavaksi:

sudo su

Sekä (komennossa kohta diskX tulee muuttaa USB tallennuslaitetta vastaavaksi tunnukseksi. Varmista, että tunnus on 100% varmasti USB tallennusvälineesi, eikä koneen oma kiintolevy tai SSD levy)

cat /dev/random > /dev/diskX

Kun komento on suoritettu onnistuneesti pitäisi eteen tulla tyhjä rivi. Jos eteen tulee normaali komentokehote suorita ylläoleva komento uudelleen niin kauan että tulee tyhjä rivi. Jos saat virheilmoituksen joka ilmoittaa laitteen olevan varattu tai vastaavaa paina nuoli ylös, jolloin aiemmin kirjoittamasi komento tulee esiin. Irroita USB laite ja liitä se takaisin ja koeta mahdollisimman nopeasti suorittaa komento. Tämä saattaa vaatia useamman toiston ennen kuin onnistut. Kun komentoa suoritetaan onnistuneesti et saa virheilmoitusta etkä normaalia komentokehotetta vaan tyhjän rivin.

Kun komentoa suoritetaan onnistuneesti saattaa käyttämäsi laitteen ledi vilkkua sen merkiksi, että laitteelle kirjoitetaan. Anna komennon rullata n. 5 minuuuttia. Keskeytä komennon suorittaminen painamalla Control-c ja avaa Levytyökalu. USB tikkusi pitäisi nyt näkyä siellä ja pystyt nyt osoioimaan ja formatoimaan sen.

 

 

Ei Kommentteja

Kommentoi kirjoitusta:

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked