Kokeilussa: HD- mediasoitin Trevi FHD-3820

Kodin pääasiallisena mediatoistimena on minulla jo jonkun aikaan ollut Applen mainio AppleTV2, jonka olen jailbreikannut ja terästänyt sen FireCore:n aTV Flash Black:lla. Äskettäin tuli tarvetta hankkia harrastehuoneeni telkkariin jokin näppärä peruslaite toistamaan mediaa. Tällaiseksi laitteeksi valikoitui HD-mediasoitin Trevi FHD-3820. Tämä italialaisten ihmeaparaatti onnistui vakuuttamaan allekirjoittaneen.

0000006852_A_0382000

Trevi on kompaktin kokoinen (11,3 x 2,3 x 7,1cm leveys x korkeus x syvyys) ja yllättävän monipuolinen laite. Näitä vempaimiahan on monen moisia markkinoilla ja niiden ominaisuuksien kirjo vaihtelee laidasta laitaan. Trevistä voin sanoa, että kyseessä on kelpo kapistus. Jos jotain miinuksia pitää hakea, niin isoin on se, ettei sitä voi kytkeä verkkoon, mutta toisaalta aparaattiin saa asennettua ulkoisen USB-levyn tai SD- kortin, jonka kautta mediatiedostojaan voi katsella. Laite palvelee hyvin juurikin vaikkapa lastenhuoneen tai makkarin viihdekeskuksena tai kuten omassa tapauksessani kytkettynä harrastehuoneessani lymyävään pikkutelkkariin. Miksei myös vaikkapa mökillä viihdekeskuksena tai asuntovaunussa.

Trevi tukee melkoisen määrän erilaisia mediaformaatteja. Olen tällaisia vastaavia kapistuksia roveltanut muitakin ja niihin verrattuna Trevi edustaa ominaisuuksiltaan parempaa keskiluokkaa. Trevi yskäisee sisuksistaan ulos kuvaa 1080p-tasoisena, mikä on tämän hintaluokan laitteissa enemmän kuin positiivinen ominaisuus.

Laitteen liitännät kattavat SD- korttipaikan ja USB-portin lisäksi. Yhden HDMI- liittimen, sekä yhden komposiitti- video ulostulon, yhden RCA linja ulostulon (stereo) ja yhden optisen audio ulostulon.

Media-player-Full-HD-Trevi-FHD-3820-pic4

Tuetut mediaformaatit ovat: MKV, MPEG4/2/1 ja yhteensopivat, H.263/264, AVI, FLV, MOV, HDMOV, MPG, M4V, PMP, AVC, DAT, VOB, RM, RMVB (8m 9 10), FLAC, MP3, WMA, OGG, AAC, APE, JPG, PNG, GIF ja BMP

USB-porttiin (USB2.0) voi tuupata: FAT16, FAT32 ja NTFS – alustetun levyn ja tukea luvataan aina kahteen teraan saakka. SD- korttien tueksi ilmoitetaan 8GB. Kokeilin myös vanhemmalla MMC- korteilla ja nekin laite luki mukisematta.

Käyttöliittymä on varsin pelkistetty sisältäen eri tilat musiikin, videoiden ja kuvien toistamiseen. Kauniiksi niitä en lähtisi kehumaan, mutta ajavat asiansa, eikä tällaisessa laitteessa ole oleellista käyttöliittymän ulkonäkö vaan se, että se toimii ja Trevissä se toimii kivasti. Olen kokeillut laitetta lukuisilla eri mediaformaateilla ja poikkeuksetta kaikki oat toimineet mukisematta. AppleTV:n kanssa olen kerran jos toisenkin törmännyt ongelmiin MKV- formaatin kanssa, mutta tällä vempeleellä kaikki ovat toimineet mukisematta.

Loppuyhteenvetona todettakoon, että Trevi on ihan kiva pieni mediatoistin, jossa on laaja tuki eri mediaformaateille. Se on helppokäyttöinen. Siinä on hyvät liitännät, kohtuullinen kuvanlatu ja kooltaan se on passeli, joten se on näin ollen erinomainen valinta, vaikkapa kodin kakkoslaitteeksi.  Laitetta myyvät mm:  Electronic-Star, jonka valikoimista löytyy muitakin edullisia mediatoistimia.

Ei Kommentteja

Comments Closed