Koeajossa portattu WM6.5 Hermesille – Osa: 1

Eipä olekaan pitkään aikaan tullut kirjoitettua Hermesistä mitään. Oma TyTN on ollut kakkospuhelimena hyllyssä vähäisellä käytöllä. Edellinen asennettu ROM oli CRCs Release 13.0 – Stable, Naked – Big Storage, jonka päälle virittelin sekalaisista paketeista koostetun Manilla 2D:n. Käyttöliittymästä pidin varsin paljon ja vastaavanlainenhan on Diamondissa (TF3D) mutta Manilla 2D oli turhan raskas tekele Hermesin tasoiselle laitteelle. Sattumalta selailin XDADev:n foorumin Hermes-osiota ja törmäsin siellä WM6.5 porttaukseen nimeltään: “Lite ROM V14“.

Sen verran 6.5 kuitenkin kiinnostaa, että tätähän oli pienoinen pakko lähteä testimään, joten rojut lataukseen ja asentelemaan. Hermesin ROM:n päivittäminen on varsin suoraviivainen prosessi ja kun laitteessa on HardSPL sisuksissa onnistuu asentaminen suht kivuttomasti. Tiivistettynä mainitaan kertauksen vuoksi se perinteinen asennusrituaali: “Puhelin bootloader-tilaan: Power + OK + Styluksella Reset, ammutaan ActiveSync PC:ltä alas, USB-piuha kiinni, HTC:n virallinen ROM-sisään, asennuksen jälkeen puhelin uudelleen bootloade-tilaan, ammutaan jälleen AS alas, USB-piuha kiinni ja epäivirallinen ROM sisuksiin” – helppoa kuin heinän teko 😉

Asennuksen jälkeen tervehtii uudenlainen today-valikko. Jokin tässä simppelissä listassa viehätti silmää ja sormiohjaus oli tämän vuoksi varsin helppoa. Hieman tämä “hunajakenno” – valikko häiritsi ohjelmat-osiossa, mutta kaipa siihenkin tottuu aikanaan.

Tämä portattu lite-versio vaikuttaa varsin vakaalta, perinteiset viritykset sisuksiin ja ihmettelemään WM 6.5:n ihmeitä. Kuten jo mainitsin uusi aloitusvalikko vaikuttaa kätevältä ja valikkorakenteen vieritys oli varsin pehmeää ja miellyttävää. Tärkeimpiin osioihin siitä pääsee näppärästi ja tuossa on jo jonkinlaista yritystä täydelliseen sormella ohjastamiseen. Ohjelmat eli programs-valikossa ollaan vielä hieman hunningolla, sillä ainakin hermesin näytöllä kuvakkeisiin tökkiminen on vielä vähän niin ja näin. Vielä joutuu asetuksissa turvautumaan stylukseen ja kuvittelisin, että 6.5 on vain (?) jonkin asteinen välivaihde ennen WM7. Tästä nyt ei todellakaan ole kovin vakavaan kilpailuun omenayhtiön käyttiksen kanssa, mutta onhan tämä varsin kohtuullinen uudistus 6.1:n verrattuna.

Ensivaikutelma on ihmeen hyvä. Tämä vaatii nyt hieman laajempaa testailua…jatkoa seuraa. Oheessa linkki WM6.5:lle Diamondille: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=506533

Ei Kommentteja

Comments Closed