InvisibleSHIELD käytössä

Kuten tuosta alempana olevasta merkinnästä näetkin, niin asentelin tuollaisen Invisible Shield:n HTC Touch Diamond-puhelimeni näytön suojaksi. Itse asennusprosessi oli yllättävänkin helppo ja lopputuloskin tyydyttää sillä kalvon alle ei joutunut ylimääräisä pölyhiukkasia ja ne vähäiset ilmakuplatkin tasaantuivat päivässä.

Itse kalvo vakuuttaa eli se todellakin on kestävä ja suojaa näytön niin kuin valmistaja lupaa, mutta yksi varoituksen sana kalvon pinta on normaaliin muovisiin suojakalvoihin verrattuna kummallinen nihkeä ja kumimainen, jonka vuoksi näyttö ei aivan entiseen malliin vastaa sormen liikkeisiin. Advanced Config:lla onnistuu helposti muokata: Pressure threshold ja Finger Pressure-asetusta, joilla näyttöä saa “vastaamaan” hieman paremmin.

Kalvosta jäi ristiriitainen ensivaikutelma. Kestävä, mutta hieman tämä nihkeä pinta häiritsee käyttöä. Täytyypä tutkaila parempia twiikkeja, jolla näyttöä saisi ruuvattua herkemmälle…

Testissä nyt iTouch-tweak, mutten osaa sanoa vielä näin lyhyellä käyttökokemuksella oliko mitään apua…

Jälkikommentti – 27.6.2009

Nyt noin kymmenen päivän kokemuksella voin kertoa hieman enemmän käyttökokemuksia. Kalvo tosiaan on tolkuttoman nihkeä ja sormi liukuu sillä hieman peruskalvoja heikommin eli herkkyys on aavistuksen huonompi. Olen melkoisen varma, ettei kaikkia tämä miellytä, joten jos harkitset IS-kalvoa huomioi kyseinen seikka, että äkkisältään käyttö on normaalia kalvoa “nihkeämpää”. Herkkyys ei ole aivan entisensä, mutta kun muistaa riittävän usein pyyhkäistä kalvoa tuntuu että se luistaa jälleen paremmin. Olen pohtinut minkälainen vaikutus asiaan olisi jos silloin tällöin kalvon pintaa käsittelisi mukana seuraavalla suihkeella? En ole kyseistä asiaa kokeillut koska en ole löytänyt mistään minkään valtakunnan infoa onko kalvon jälkisuihkuttelusta hyötyä vaiko peräti haittaa…

Kuitenkin kun riittävän usein muistaa kalvoa “puhdistaa” se toimii mielestäni jälleen hieman paremmin. Kalvo tarjoaa erinomaisen suojan eikä näyttö naarmuunnu. Varjopuolena näkisin tämän nihkeän pinnan joka hieman aiheuttaa käyttämiseen “lagia”.

Ei Kommentteja

Comments Closed