Inbox Mania

Nythän näitä tulee kuin sieniä sateella. Kun Sparrow jätti jälkeensä tyhjiön ovat sitä koettaneet kilvan täyttää eri puljut tekeleillään ja onkin mukava esitellä jälleen pari uutta yrittäjää. Applen oma Mail sellaisenaan tai terästettynä vaikkapa Mail Enchancer Pro:lla on toki riittävän tehokas sähköpostittelusovellus, mutta miksipä jättäisi kokeilematta vaihtoehtoja jos ne tarjoaa jotain uutta ja erilaista.

Triage for iPhone

Kun huomasin Triagen saapumisen AppStoreen oli tämä välittömästi otettava testiin. En ollut tällaisesta soveluksesta kuullut edes ennakkohehkutuksia mistään. Triagen lähestymistapa on mielenkiintoinen. Sen sijaan, että se yrittäisi olla täysiverinen sähköpostisovellus se pureutuukin saapuneiden postien tehokkaaseen seulomiseen. Triage tukee suoraan niin Gmail:a, Yahoo:a kuin myös iCloud:n postia. Näiden lisäksi mikä tahansa IMAP-tili on lisättävissä sovellukseen.

Perusasetusten jälkeen saattaa monella olla edessään hienoinen järkytys! Missä kummassa ovat viestilista ja tukku saapuneita sähköposteja listattuna alekkain? Siinäpä piilee juurikin Triagen nerokkuus. Sovellus niputtaa saapuneet postit ”korttipinoksi”, joista pääset nopeasti seulomaan mitä saapuneille viesteille tehdään. Triagessa on käytössä pyyhkäisyeleet, jotka oletuksena ovat: ylös päin pyyhkäisy arkistoi viestin ja alas päin pyyhkäisy merkitsee viestin säilytettäväksi. Ylös pyyhkäisyn asetukseksi voi vaihtaa arkistoinnin lisäksi vaihtoehdot: ’Poista’ tai ’Merkitse luetuksi’. Vielä kun asetat asetuksista näytettäväksi kaikki saapuneet viestit pääset toden teolla seulomaan postiviidakkoa.

Toki seulomisen lisäksi voit vastata suoraan sovelluksesta saapuneisiin viesteihin, mutta siinäpä oikeastaan tärkeimmät ominaisuudet. Triage ei tue gmailin labeleita saati mahdollisuutta seuloa saapuneita viestejä omiin gmail-kansioihisi. Sovellus on siis toiminnoiltaan melko yksinkertainen, mutta tällaisenaan se suoriutuu tehtävästään erinomaisesti. Pääpaino on käsitellä viestit tehokkaasti ilman turhia kikkailuja. Jos vastaanotat paljon viestejä on turhauttavaa alkaa siirtelemään niitä vaikkapa iOS:n omassa sähköpostiohjelmassa. Triagen avulla käy sähäkästi plärätä postit läpi ja ennen kaikkea jatkokäsitellä ne vaivattomasti. Pidän tästä toimintatavasta paljon. Kun saapuneita viestejä käy Triagella läpi voi kätevästi heittää pois tarpeettomat, pistää talteen ne joihin vastaa myöhemmin ja niihin, jotka vaativat välitöntä reagointia onnistuu vastata suoraan. Sovelluksen hinta ei ole paha ominaisuuksiin nähden!

Mail Pilot

Tämä alkoi taanoin kickstart-projektina. Muistelin tämän olleen alkujaan täydellinen työpöytäsovellus OS X-alustalle. Seurasin projektia puolella silmällä ja jotain valmistakin lopulta tuli, mutta matkan varrella ilmeisesti (?) OS X – versio pudotettiin tarjonnasta pois ja jäljelle jäi iPhone & iPad.

Ensimmäinen kompastuskivi on mielestäni hinta. Saa olla melkoinen sovellus, että maksaisin siitä 13,99 euroa, sillä aivan niin tarpeelliseksi en koe sähköpostiani, että innostuisin maksamaan siitä näin paljon. Koska en ole tätä itse päässyt sattuneesta syystä testaamaan esittelen lähinnä kuvien avulla sovelluksen toimintaa.

Mail Pilot:n lähestymistapa on ”To-Do” eli tehtävälistan kaltainen eli kukin saapunut viesti voidaan lajitella tehtäväksi eli tyyliin: ”Tehty”, ”Käsiteltäväksi tiettyyn päivämäärään mennessä” etc. Oletuksena uudet viestit asettuvat tilaan: ”Tekemätön tehtävä”, jonka voit jatkokäsitellä mieleiseksesi. Kun merkitset viestin: ”Tehdyksi” Mail Pilot arkistoi sen automaattisesti. Mielenkiintoinen lähestymistapa ja voisi olla kokeilemisen arvoinen sovellus. Hinta on tällä hetkellä itselleni syy jättää väliin. Vaihtoehtoja kuitenkin kun on varsin paljon, joita tässäkin blogissa olen esitellyt. Jokainen arvottakoon soveluksen kohdallaan eli onko valmis maksamaan tällaisesta hieman enemmän.

Herättikö ajatuksia? Kommentoi kirjoitusta 🙂

Ei Kommentteja

Kommentoi kirjoitusta:

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked