Huolletaan Sony MDS-S38 (JE-510) MiniDisc-tallennin.

Omistatko Sonyn pöytämallisen MiniDisc-tallentimen, joko mallin MDS-S38 tai JE-510? Onko tallentimessasi raivostuttava vika, jonka seurauksena laite vilkuttelee eject ja no disc-tilaa vuorotellen ja kelkasta kuuluu ärsyttävä pärinä. Kyseinen vika tuntuu riivaavan kyseisiä malleja, poikkeuksetta. Syypääksi osoittautuu pienehkö mikrokytkin, joka ei ajan myötä saa kontaktia vastakappaleena olevasta “raudanpätkästä”.

Vika on suhteellisen helppo korjata, eikä kolvaus-rajoitteisenkaan tarvitse säikkyä kunhan noudattaa varovaisuutta, omistaa lajitelman ruuvimeisseleitä ja pätkän sähköteippiä. Vian korjaamiseksi laitetta joutuu hiukan lyömään osiksi, mutta loppujen lopuksi jos olet kovasti kiintynyt kyseiseen tallentimeesi suosittelen lämpimästi kyseisen korjauksen tekemään.

Ohessa linkki kuvallisiin ohjeisiin, jonka avulla homma hoituu kuin tanssi. Pieni varoituksen sananen tähän väliin: Vältä kolhimasta “lukupäätä” sillä se on varsin heiveröisesti kiinni. Myös lattakaapelien irrottamisen kanssa kannattaa olla äärimmäisen varovainen. Toteutin kyseisen fixauksen omalle S38-mallilleni ja myöhemmin myös mallille JE-510, jonka jälkeen laitteet toimivat miltei täydellisesti.

http://members.tripod.com/~snnake11/

Kyseisen korjaustoimenpiteen jälkeen jäi jäljelle laitteen kummallinen viehtymys vaihdella tallennustilaa analogiselta digitaaliseksi. Jos käytössä on halpa paukkulankavälikaapeli tulee näitä vilkutteluja jo ihan senkin puolesta. Omassa mallissani ei ongelmaan auttanut laadukkaampaan kaapeliin vaihtaminen vaan ongelma vaati hieman laajempaa tutkailua. En tiedä missä kuusessa Sonyn tuotantolinja sijaitsee, mutta ratkaisuksi osoittautui se jo monessa muussakin Sonyn laitteessa huomaamani piirilevyn osuminen runkoon. Ajan myötä juotokset näyttävät “elävän” ja tässäkin tapauksessa LINE IN ja LINE OUT-liittimien kohdalla juotokset juuri ja juuri osuivat runkoon…kun löysäsin hieman piirilevyn kiinnitysruuveja ongelma katosi sen sileän tien.

Näin tallentimeni sai kummasti lisää elinikää ja toimintavarmuuskin parani tuntuvasti…Jos oheisten korjaustoimenpiteiden toteuttaminen tuottaa päänvaivaa kysäise ihmeessä aiheesta lisää vaikkapa kommenttien tai palautelaatikon kautta, koetan neuvoa sen minkä osaan.

MiniDisc-käyttäjät tuntuvat olevan varsin vannoutuneita faneja, joten tokihan MD-käyttäjille löytyy oma yhteisö ja sen foorumi on erinomainen paikka selvitellä mahdollisia MD-laitteiden ongelmia:

http://forums.minidisc.org/

Ei Kommentteja

Comments Closed