HTC Windows Phone

Ettei RG leimautuisi tyystin Apple-henkiseksi blogiksi onkin erinomainen hetki mainita muutamalla sanalla HTC:n esittelemät Windows Phone 8 – pohjaiset laitteet. Se mitä Apple rähmii aatamin aikaisen käyttiksensä kanssa kilpailija Microsoft pyrkii tekemään paremmin tai ainakin yritys on kova. Aiemmin Windows Mobile-laitteita omistaneena ja useamman HTC:n mallin kanssa puuhastelleena nämä Taiwanilaisen puljun tuotteet näyttävät houkuttelevilta.

Windows Phone 8X on HTC:n lippulaivamalli ja pikkuveli tottelee nimeä Windows Phone 8S. Microsoft on päässyt vaikuttamaan puhelimien nimiin ja HTC:n tuotokset ovatkin tällä hetkellä ainoat laitteet, jotka on nimetty uuden Windows Phone 8:n käyttiksen mukaisesti. Nokialla tuskin kiljuttiin riemusta julkistuksen jälkeen, sillä onhan Nokia mielletty MS:n pääyhteistyökumppaniksi, mutta toisaalta Windows Mobile-historiaa tuntevat tietävät, että HTC on ollut varsin läheisissä väleissä Microsoftin kanssa. Oma ensimmäinen kosketusnäytöllinen puhelin oli juurikin Windows Mobile 5:llä varustettu HTC TyTN. HTC osasi aikoinaan repiä vanhahtavasta Windows Mobilesta tehoja irti ja pulju mm. pulttasi oman TouchFLO 3D:n Windows Mobileen. Viimeiset WinMo-pohjaiset luurit, jotka olen omistanut olivat HTC:n mallit Diamond ja Diamond 2.

Windows Phone 8X

 • Mitat: 132.35 x 66.2 x 10.12 mm
 • Näyttö: 4.3″ kapasitiivinen kosketusnäyttö S-LCD2  (Gorilla® Glass 2) – 720 x 1280
 • Piirisarja: Qualcomm MSM8960 Snapdragon
 • CPU: Qualcomm® S4 1.5 GHz, Dual-core
 • Alusta: Windows® Phone 8
 • GSM/GPRS/EDGE: 850/900/1800/1900 MHz
  HSPA/WCDMA: 850/900/1900/2100 MHz
 • Pääkamera: 8 MP, autofocus, LED salama ja BSI sensori (F2.0 aukko ja 28mm linssi ja 1080p videon tallennus)
Windows Phone 8S
 • Mitat: 120.5 x 63 x 10.3 mm
 • Näyttö: 4″ kapasitiivinen S-LCD kosketusnäyttö – resoluutio: 480 x 800, 16M väriä
 • CPU: Dual-core 1 GHz Krait
 • Piirisarja: Qualcomm Snapdragon S4
 • Alusta: WindowsPhone 8
 • GSM: 850 / 900 / 1800 / 1900
 • HSDPA: 900 / 2100
 • Kamera: 5 MP, 2592 х 1944, autofocus, LED salama

 

Laitteet näin pikasilmäyksellä viehättävät muotoilun osalta. Sen mitä aiemmin olen HTC:n laitteiden kanssa puljannut ovat useimmat mallit olleet hivenen lelumaisia. Näistä ei kuvien perusteella osaa sanoa sen kummempaa. On kuitenkin mielenkiintoista huomata miten tiukaksi kilpailu tulee muuttumaan niin Windws Phone-leirin sisällä kuin muiden alustojen ja valmistajien kesken. Kiinnostavaa nähdä kuka tulee korjaamaan seuraavan parin vuoden sisällä potin. Applen valta-asema on horjumassa. Onko sittenkin Applen ykköspallilta pudottaja wanha tuttu kilpakumppani Microsoft ennemmin kuin Google androidinsa kanssa? Applen iPhone 5 ei aiheuttanut hurraa huutoja, mutta silti on ennakoitu sen myyvän kuin häkää. Entäpä sitten Nokia Lumia 920 tai juurikin nämä HTC:n tulevat mallit? Mitä tapahtuu android leirissä?

Lopuksi pieni leikkimielinen äänestys 😉 En alkanut erittelemään laitevalmistajia vaan tein karkean jaottelun iOS, android, Windows Phone  ja muut.

[polldaddy poll=”6549217″]

3 Comments

markokaartinen@gmail.com'

Marko

about 7 vuotta ago

Ui samperi HTC TyTN, tuo puhelin oli aikoinaan mietinnässä kun olin hankkimassa ensimmäistä 3G verkon puhelinta. Silloin kuitenkin jäi HTC kaupan hyllylle (jälkeenpäin harmittaa) ja mukaan lähti Nokian N80. Syy Nokialaisen hankintaan oli ehkä kuitenkin se, että aika monella kaverilla oli silloin Nokia. Näissä uusissa Windows Phone 8 käyttistä käyttävissä puhelimissa on tällä hetkellä ainut ongelma se, että et pääse oikein missään kokeilemaan niitä. Pressi yms. pääsee, mutta mitenkäs tavallinen pulliainen, ei tuo @Nokia twitter tilikään oikein innostu vastailemaan minulle kun kyselen jotain :D

fmatic

about 7 vuotta ago

Hmmm mikähän on ollut mun viimeinen Nokian puhelin. Oiskohan joku Nokia 6060 ja siitäkin on jo aikaa melkoisesti. HTC TyTN aikoihin himoitsin Nokia E-sarjan commaria, mutta sillä hetkellä saatavuus oli huono joten hankin "tytinän" ja se oli pahuksen hyvä puhelin. Mitä nyt melkoinen rohjo, mutta muuten vallan viehättävä laite. Seuraavana vuorossa olivat Diamondit (1 ja 2) ja sen jälkeen siirryin android-leiriin HTC Heron kera. Kyllästyin Heron kanssa siihen kun takuuaikana rakkine kävi kolmesti huollossa saman ongelman vuoksi eli näyttö vaan lakkasi toiminasta vaikkei sitä mihinkään edes pudottanut. HTC-aparaattien jälkeen siirryin iLuureihin ja sillä tiellä ollaan :) HTC:n uutuudet ainakin mittojen puolesta ovat sirompia kuin Nokian vastaavat. Ehkä se joillakin ostajilla saattaa olla tärkeä kriteeri. Paneelin suhteen sanoisin Samsungin Note ja S2 ovat mielestäni turhan kookkaita eli jossain niillä paikkeilla menee allekirjoittaneella raja. Ei se luuri mikään tabletti kuitenkaan tarvitse olla. Omassa käytössäni jopa iPhone 4:n näyttö on riittävän kokoinen. Kuka mistäkin tykkää. Mieluummin näppärän kokoinen älypuhelin, joka kulkee mukavasti mukana niin pyörä- kuin juoksulenkeillä, muttei kuitenkaan mikään Galaxy Gion kaltainen miniluuri ;)

markokaartinen@gmail.com'

Marko

about 7 vuotta ago

Kommarit kiinnosti itseäkin kauan mutta ikinä en niitä käteeni saanut :/ Harmillista sinänsä, olisi ollut varmaan todella hauska vekotin aikoinaan! Note on hurjan kokoinen, siis oikeasti ihan hillitön. SGS3:sta hypistelin tänään ja oli sekin vähän isohko kun vertaa iPhone 4 luuriin.

Comments Closed