Hidastelevan Chrome-selaimen syndrooma.

Viime aikoina Firefox-selaimeni on alkanut käyttäytymään oudosti. Jostain syystä Linux-versio sekoilee joidenkin sivujen kohdalla sotkien sivuston ulkoasun kummalliseksi. Uudelleen asennus ei ole ongelmaa korjannut ja ankarasta googlailusta huolimatta en ole löytänyt ratkaisua siihen miksi jotkut sivustot menevät selaimella sekaisin. Hirveästi ei ole hinkua tuon kanssa taistella ja kun koneella on myös Chromen dev-versio ajattelin opetella elämään sen kanssa. Itselläni on tolkuttoman pitkä historia Firefox-selaimen käyttäjänä, joten hieman on orpo olo Chromen parissa.

Käyttöönotossa kummastutti sivujen järjetön latausaika. Sen mitä Chromea olen käyttänyt kakkosselaimena Windows-aikana tuntui moinen hidastelu mystiselle, sillä Chrome on aina mielestäni ollut tolkuttoman rivakka selain, joten ongelman on pakko piillä Ubuntussa, eikä Chromessa. Ystävämme Google tuo hakukoneiden Ferrari selvitti allekirjoittaneelle tämänkin ongelman alkulähteet.

Korjaus oli onneksi nopea ja sain Chromen toimimaan niin kuin sen pitääkin toimia eli päätteessä navigoidaan hakemistoon: /etc
Avataan editoriin: nsswitch.conf muokataan kohta: hosts: muotoon files dns tallennetaan ja käynnistetään Chrome. Kas kas perkeles sehän toimii!

Ei Kommentteja

Comments Closed