Googlen “romppeet” Linuxille

Tätähän on jo tovi odoteltukin, että milloin lukuisat Googlen ohjelmat kääntyvät GNU/Linuxillekin. Google väkertää yhdessä Codeweaversin kanssa parhaillaan mainiosta Picasa-ohjelmastaan versiota Linuxille ja se on jo rajoitetussa beta-testauksessa. Myöhemmin jos Picasa osoittautuu hitiksi tullaan myös muita tekeleitä kääntämään Linux-ympäristöön.

On enemmän kuin mielenkiintoista nähdä näemmekö aikanaan Googlen oman Linux-version johon on ympätty oletuksena kaikki nuo suht mainiot Googlen omat apuohjelmat. Ehkäpä Googlen työpöytähaku (Google Desktop) nähdään integroituna Googlen omaan työpöytäympäristöön. Mene ja tiedä tuleeko Google heittämään kapuloita esim: SuSE:n ja Mandrivan rattaisiin helpon Linux-koosteen tekijänä.

Kaikkeahan jo Googlen palveluista löytyy, mutta oma käyttöjärjestelmä puuttuu. Tuleko Googlesta Microsoftin kaataaja ja tasaväkinen kilpailija Windows:n kanssa…saas nähdä…saas nähdä.

Tosin sen verran täytyy mainita, että Picasa sisältää ajonaikaisen version CodeWeaversin muokatusta Winestä eli kyseessä ei ole suinkaan suora porttaus vaan pikemminkin yhdistää Windows Picasan koodin ja WINE-teknologian toteuttaakseen Windows Picasan ajon Linuxista käsin.

Ei Kommentteja

Comments Closed