Google Chrome: Ärsyttävät pienet bugitukset

Google Chrome on jonkin aikaa ollut ykköisselaimenani niin Windowsin kuin Linuxin puolellakin. Pääsääntöisesti sen kanssa ei ole juurikaan ilmennyt ongelmia, mutta viime aikoina Windows 7 64bit-kokoonpanossani on alkanut ilmenemään muutamia ärsyttäviä pieniä bugituksia, joita ei muilla selaimilla esiinny. Ensimmäinen mystinen ongelma on työpöydän kuvakkeiden läpitunkeutuminen selaimen ikkunaan. Ongelma ilmenee viimeisimmillä niin Dev- kuin Stable-versioillakin. Ongelman aiheuttajaa olen koettanut paikantaa niin poistelemalla lisäosia ja estämällä flashin ja javan-käytön, eikä minkäälaisia GPU-kiihdytystä ole käytössä ja silti nuo mokomat kuvakkeet änkeävät selainikkunaan.

Toinen astetta rasittavampi ongelma on jos klikkailee useampaan kuin kahteen välilehteen linkkejä auki jumahtaa pahimmillaan koko selain. Välilehtiin ladattavat sivut junnaa paikallaan ja varsinainen sivu jota olet selaamassa jumittaa myös. Edellisten kikkojen lisäksi olen naputellut “Ennakoi verkon toimia nopeuttaaksesi sivujen latautumista” – asetusta tuloksetta. Epäilen, että ongelma on yksinomaan 32-bit Windows-version surkea toimivuus 64bit seiskassa. En muutakaan ratkaisua tähän keksi, sillä ongelmaa ei esiinny esim: 64bit Ubuntussa.

Vinkkejä otetaan vastaan…

Päivitys 15.9.2011Ongelman aiheuttajaksi paljastui AdBlock, joka jostain käsittämättömästä syystä jumitteli jopa sellaisia sivuja, joissa mainoksia ei edes ollut. Kun vaihdoin lisäosan tilalle AdBlock Plussan kaikki toimii taas kuin unelma!

Ei Kommentteja

Comments Closed