GBMicro

Sainpa vaimoltani (kun tietää ukkonsa olevan ikuinen kakara) pelikoneen lahjaksi. Ei mitään uusinta uutta, mutta ihan miellyttävä tuttavuus kuitenkin…

Kyseessähän on siis kolmas (laskentatavasta riippuen) versio Gameboy Advance käsikonsolista, joka on julkaistu jo vuonna 2005. Olen aiemmin omistanut sen alkuperäisen GBA:n ja testannut GBA SP:tä. Ensimmäistä Advancea riivasi virransäästön nimissä pois jätetty taustavalo eli pelaaminen oli täysin mahdotonta huonossa valaistuksessa. Aika nopeassa tahdissa luovuin kyseisestä mallista.

SP-malli oli jo huomattava parannus. Käsittääkseni tämäkään ei ole oikeasti taustavalaistulla näytöllä varustettu vaan valo on “sivussa”. Pelaajat vannovat SP:n nimeen, mutta omaan kätöseen kyseinen neliskanttinen tekele ei istunut.

GB Micro yllätti allekirjoittaneen positiivisesti. Pikkuruinen laite (10,1 cm x 5 cm ja 17mm paksu) on jopa legendaarisen NES:n ohjainta pienempi ja näyttö on hätäisesti tulitikkuaskin kokoinen, mutta miten uskomattoman kirkas ja värikäs näyttö onkaan. Vertailu esim: GBA SP:n näyttöön on eroa kuin yöllä ja päivällä. Micron näytöllä pelit näyttävät todella hyvältä. Myös laitteen “pelituntuma” oli positiivinen yllätys ja tällä on jopa miellyttävä pelata.

Microhan on mielletty monella konsoliharrastajien foorumeilla Nintendon rahankeruu-yritykseksi ja sitähän se pohjimmiltaan varmaan onkin. Käsittääkseni SP-mallistakin on tuloillaan “oikea” taustavalaistu malli ja mikäs siinä…hyvähän se on jos vanhempiakin tekelitäkin vielä kehitetään loppuun asti siitäkin huolimatta, että Nintendo DS on jo julkaistu ja siitäkin on olemassa jo paranneltu Lite-versio, niin kyllä ihmiset osaavat (?) äänestää lompakollaan ostavatko vai eivät ja mihin versioon päätyvät.

GBA ja etenkin Micro puolustaa mielestäni paikkaansa mallikkaasti. Suht edukas vaihtoehto pelaajalle joka ei välttämättä kaipaa uusinta uutta. GBA:n pelitarjonta on laaja ja nimikkeet sisältävät aivan käsittämättömän loistavia pelejä.

Varttuneemmaksi pelaajaksi itseni mieltävänä en juurikaan innostu Pokémoneista sun muista ällösöpöilyistä, mutta Commodore 64:n ja 8-bittisen Nintendo NES:n kanssa varttuneena innostun “tasoloikka-peleistä” valtavasti. Rakkineen mukana tuli pari simppeliä HypiPompiKoikiLoiki-peliä (Madagascar & Shrek 2), jotka tyydyttivät enimmät pelihimot joulunpyhinä ja ennestään edellisen GBA:n jäljiltä jemmaan jäänyt Mario Party Advance, joka onkin ihan vinkeä peli pikkuisine minipeleineen. Pitihän laitteelle haalia välittömästi muutama peli lisää. Tulossa on Classic NES-sarjaan kuuluva Super Mario Bros, joka on nimenomaan alkuperäisen Nintendo NES:n SMB-versio GBA:lle. Wow! Toinen hankinta oli eBay:sta karjuttu: Super Mario Advance 2.

Kaikkinensa GB Micro on miellyttävä tuttavuus ja suosittelen lämpimästi jos et ennestään GBA:ta omista tai jos et halua sijoittaa DS:n kaltaiseen rohjoon vaan kaipaat pientä ja pelituntumaltaan oivallista käsikonsolia.

Ei Kommentteja

Comments Closed