Fontti suuremmaksi CrossOver & WINE

Joidenkin emuloitavien sovellusten kohdalla valikkojen fontti saattaa olla liian pieni jolloin se näyttää kovin suttuiselta. Pienellä viilailulla fontin kokoa pystyy kasvattamaan varsin vaivattomasti. Codeweaversin kaupallisella CrossOver:lla fontin kokoa pystyy muuttamaan sovelluskohtaisesti kun taas WINE:n asetuksia viilailemalla fontin koon muuttaminen vaikuttaa kaikkiin asennettuihin Windows-sovelluksiin.

CrossOver

Muokattava asetustiedosto WIN.INI lymyilee jemmassa .cxoffice-hakemiston alaisuudessa. Kullekin asentamallesi sovellukselle löytyy oma WIN.INI-tiedostonsa, joten suuntaa päätteen kautta kotihakemistosta löytyvään hakemistoon .cxoffice ja alihakemistoon, joka vastaa asentamaasi sovellusta esimerkiksi: /Other Application-7/drive_c/windows/ avaa hakemistosta löytyvä WIN.INI tiedosto vaikkapa nano:lla tai vastaavalla päätteessä toimivalla editorilla ja lisää avautuvaan tiedostoon:

[Desktop]
MenuFontSize=14

Pätevä arvo on esimerkiksi 14 tai 18. Tallenna tiedosto ja suorita asennettu Windows-ohjelma. Fontin pitäisi nyt olla huomattavasti selkeämpi.

WINE

Kun tutkailin vastaavan toteuttamista WINE:lle huomasin, että sille on olemassa vain yksi WIN.INI eli valikko-fontin koon muuttaminen vaikuttaa kaikkiin Windows-sovelluksiin. WIN.INI löytyy kotihakemistostasi /.wine/drive_c/windows/win.ini

Yllä oleva muuttaa siis valikon fonttia suuremmaksi. Seuraavaksi voidaan viritellä itse sovelluksen käyttämää fonttia suuremmaksi komentamalla päätteessä: wine regedit, joka tuo eteesi Windowsin rekisterieditorin. Navigoidaan HKEY_CURRENT_CONFIG\Software\Fonts tuplaklikataan: LogPixels ja siirretään Base-kohdassa oleva täppä: Decimal. Arvoa joutuu muokkaamaan yrityksen ja erehdyksen kautta. Nosta arvoa hieman ylös päin ja tsekkaa miltä sovelluksen fontti näyttää ja muokkaa tarvittaessa uudelleen.

Ei Kommentteja

Comments Closed