Flashlight for Spotlight

weather

Add over 120 plugins to OS X’s Spotlight search box. Check the weather, search the web, send an iMessage, find an emoji, and more. For OS X Yosemite. Completely open-source. No crazy installer. Uninstall with one click.

 

Törmäsinpä vinkeeseen projektiin nimeltään Flashlight, joka lisää OS X Yosemiten Spotlight-hakuun lisätoimintoja. Tällainen vastaavan kaltainen projektihan on jo ollut vuosia nimeltään Alfred, joka tosin on itsenäinen sovellus, eikä osa Spotlight:a, joten siihen nähden Flashlight ei tarjoa mitään uutta, mutta toisaalta idea on kiehtova kun se ympätään Applen omaan Spotlight:n ja lisäosiakin on jo saatavilla reilusti yli sata. Järjestelmässäni Alfred on ollut jo vuosia, mutta otin myös tämän testaukseen uteliaisuuttani. Vakaa ja toimiva ollakseen vielä beta.

Lisäosien kirjo on laaja ja niistä löytyy varmasti kylliksi enemmän ja vähemmän tarpeellisia kilkkeitä tehokäyttäjän tarpeisiin. On sääennustetta ja Google- ja Wikipedia hakua. Järjestelmäkomennoillekin löytyy jokunen lisäosa, kuten koneen uudelleenkäynnistys, lepotila ja uloskirjautuminen. Lisäosista löytyy myös kill-komennon ajaminen, kalenterimerkintöjen ja muistutuksien lisääminen yms. Jos mieleistä ei valmiista löydy on lisäosien tekeminen ohjelmointia hallistevalle suht simppeli homma. Tästähän voisi aikanaan tulla kova haastaja Alfredille, sillä jo tässä vaiheessa kyseessä on kelpo tuotos. Flashlight on ladattavissa tekijänsä Nate Parrot:n sivulta.

Ei Kommentteja

Comments Closed