FIN-ROM 2.03.414.1 – Strikes Back

Kuten aiemmassa merkinnässäni mainitsin on Diamondin 2.03.414.1 ROM:ssa raportoitu ongelmia päivitysvaiheessa eli monella asennus on päättynyt virheilmoitukseen: ERROR [270]: UPDATE ERROR The image file is corrupted. Please check your update Utility

Joillakin on päivitys asentunut hienosti kun kylmän viileästi on ajanut samaisen päivityspaketin uudelleen. Kuitenkaan muutamalla asiasta Matkapuhelin.info -foorumille kirjoittaneella, itseni mukaan luettuna ei ole tuo menetelmä auttanut, joten epäilen, että paketissa on jokin mystinen bugi. Monenmoista kikkailua tuon kanssa yritin kunnes hoksasin kokeilla Internal Storage-menetelmää.

Jotta kyseistä menetelmää voi käyttää onnistuneesti on luonnollisesti puhelimessa oltava toimiva ROM, jotta pääset käsiksi Internal Storageen.

* Pura lataamasi .exe-päätteinen päivityspaketti vaikkapa WinRAR:lla
* Sisältä löytyy liuta tiedostoja, joista yksi on .nbh-päätteinen.
* Uudelleennimeä tiedosto nimelle DIAMIMG.nbh
* Siirrä DIAMIMG.nbh Diamondin Internal Storage:n
* Reset + Back + Volume Down
* Seuraa näytön ohjeita

Ylläolevalla menetelmällä päivitys solahti laitteeseeni kivuttomasti, joten suosittelen lämpimästi kokeilemaan asennusta suoraan tällä menetelmällä. Jos kuitenkin päätät kokeilla asennuspaketin kautta varaa käsillesi jokin varmasti toimiva ROM-versio, jonka saat palautettua laitteeseen jos 2.03.414.1-asennus herjaa UPDATE ERROR:a. Kuuleman mukaan on käynyt myös niin, ettei kyseisen virheilmoituksen jälkeen ole enää mikään ROM-versio suostunut laitteeseen asentumaan eli pahimmillaan edessä voi olla jopa huoltokeikka.

Nyt useamman päivän tätä uutta virallista testattuani se vaikuttaa erittäin hyvältä. Tällaisella ROM:lla Diamond olisi pitänyt julkaista! Vakaa, nopea ja soittoäänetkin tuntuu kuuluvan voimakkaammin kuin aiemmin (optinen harha vai faktaa?) myös puheluissa äänen voimakkuus miellyttää. Legendaarinen 3 sekunnin viive on edelleen tallella eli puhelin kerkee tuuttaamaan vastapuolelle kolme kertaa ennen kuin Diamond alkaa soimaan. Tosin keskimmäinen näppäin alkaa vilkuttelemaan lediään välittömästi puhelun tullessa. Huomasin myös, että jos pistää asetukseksi: “Värinä ensin ja sitten soitto” alkaa aparaatti värisemään miltei välittömästi, joten parempi tämäkin kuin ei mitään. Mitään varsinaista näkyvää uutta ei päivitys tuonut mukanaan. Java virtuaalimasiina on uudistunut, valikkoon on tullut myös GSensorin kalibroinnin apuohjelma ja dialerissa on nyt slide2answer-tyyppinen tekele. Kaikin puolin onnistunut paketti HTC:n pajalta. Voin suositella tätä lämpimästi.

Ei Kommentteja

Comments Closed